torstai 19. joulukuuta 2019

Sairaalakassin pakkailua

36+0 kellossa!! Sain vihdoinkin (vähän vasten tahtoani) laitettua edes jotakin kamoja kasaan sairaalakassiin. Inhoan pakkaamista ylitse kaiken, jonka vuoksi viivyttelin kassin pakkaamisen kanssa mahdollisimman kauan.
Me saimme gyneltä jo kauan sitten sairaalan laatiman kirjasen, jossa oli tietoa synnytyksestä ja johon oli koottu lista äideille siitä, mitä mukaan tulisi varata. Lista oli tosi kätevä ja siitä pystyy helposti lunttaamaan, että mitäs siellä nyt sitten mukana tarvitaan. Lista on vielä eroteltu itse synnytysosastolle ja sen jälkeiselle vuodeosastolle. Listassa on myöskin eritelty äidille tarpeelliset jutut sekä vauvalle mukaan otettavat vaatteet.

Minulla ei ole kovin montaa matkalaukkua, jonka vuoksi laitoin itselleni yhteen laukkuun sekä synnytysosastolle tulevat kamat, että vuodeosasto kamat. Samoin vauvalle yksi laukku, jossa on hänen tavarat synnärille ja tavarat vuodeosastolle.
Omaan synnärilaukkuun varasin listan mukaisesti seuraavat jutut:
- kylpytakki (helppo pitää avautumisen ajan päällä. Lisäksi helppo vetää ammeesta tai suihkusta tultaessa päälle)
- lämpimät sukat 
- sisäkengät (en oikeen vielä tiedä mitkä otan)
- löysä T-paita mekko itse synnytykseen (tämäkin pitää vielä hankkia)
- vakuutuspaperit ja veriryhmäkortti
- raskauskirjanen
- sokeripitoista juotavaa ( ei ehkä ihan vielä kannata laittaa kassiin)


Omaan äitiysvuodeosastolaukkun:
- listassa oli 6 pyjamaa ( siis kuka omistaa 6 pyjamaa?) Itsellä ei siis ollut yhden yhtä pyjamaa, sillä nukun normaalisti miehen boksereissa ja T-paidassa :D En ehkä kuitenkaan sairaalassa voi olla miehen boksereissa, joten kävin ostamassa pyjaman H&M:ltä. Sen lisäksi minulla oli kaapin pohjalla kahdet flanellihousut johon otan T-paidat mukaan. Anoppi oli kuulemma ostanut minulle yhden pyjamasetin eli minulla on nyt 4 pyjamaa varattuna sairaalaan. Saa luvan riittää!
- imetysliivejä. Olen nyt monelta saanut vinkkiä, ettei kannata ostaa liian aikaisin liian paljon liivejä, koska rinnat saattavat turvota vielä hirveästi maidon noustua. Niinpä ostin kahdet liivit etukäteen sairaalaan ja loput ostan sitten vasta synnytyksen jälkeen, jos niille on tarvetta. 
- imetystoppeja. Setti H&M:ältä! 
- lämpimät sukat ja sisäkengät
- omat hygieniatarvikkeet ( pakataan myöhemmin)
Sairaalan listan lisäksi otan mukaan niskatyynyn, koska olen todella vaikea ihminen mitä tulee tyynyihin. Saan niskajumit ja päänsäryt aikaan melki kaikista tyynyistä, jotka eivät ole omani. 
- Kännykän laturit ym. muut viihteet täytyy vielä miettiä. Ja niitä voi sitten mies hakea kotoa lisäksi, sillä lähellä sairaalaa kuitenkin asutaan.

Vauvan kassiin pyydettin pakkaamaan seuraavat asiat:
Synnärille:
- body
-housut
-sukat
-pipo
-hanskat

Vuodeosastolle:
- 8 bodya ( 4 koossa 50 ja 4 koossa 56)
- 2-4 housut/legginsit
- 4-6 pyjamaa ja potkupukua
- pehmolelu tai unirätti vauvalle
- kotiutumisvaatteet (valitsen tätä varten jotakin jo mukaan varatuista vaatteista tai sitten laitan kotona vielä setin valmiiksi, jonka mies saa hakea sitten, kun tiedetään vähän minkä kokonen neiti on)
-peitto



En nyt tarkkaan tiedä mikä käytäntö Suomessa on, mutta täällä vauva puetaan heti syntymän ja pesun jälkeen omiin vaatteisiin. Sen vuoksi synnärille tulee ottaa yksi setti mukaan, jossa on body+housut+pipo ja hanskat. Vuodeosastolla vauva puetaan joka päivä myöskin omiin vaatteisiin, jonka vuoksi vaatteita pitää ottaa reilusti mukaan. Sairaalassa ollaan 3 päivää, tai oikeastaan 4 päivää, sillä synnytys on päivä 0 ja päivä 3 ollaan vielä kokonaan sairaalassa. 
Itse pakkasin ohjeiden mukaan 8 bodyä matkaan, joista 4 on koossa 50 ja 4 koossa 56. Yöpukuja otin kaksi: yksi koossa 50 ja yksi koossa 56. Ohuempia puuvillaisia potkupukuja otin myöskin kaksi: yksi koossa 50 ja yksi koossa 56. Paksumpia potkupukuja pakkasin kaksi, jotka voi ihan vetää bodyn ja leggarien päälle, jos sattuu olemaan tosi kylmä. Ohjeen mukaan otin myöskin peiton vauvalle; yhden puuvillaisen ja yhden ihan kunnon villaisen. Pakkasin myöskin reilusti villasukkia ja puuvillasukkia matkaan, että pienet varpaat pysyvät lämpiminä. Pipoja pakkasin myöskin aivan liian monta: jokaiselle asulle pitää tietysti olla siihen sopiva pipo ;) Tuo punertavasta langasta kudottu rusettipipo on muuten oma tekeleeni viime viikolta. Sain ihan hirveän kutomisvimman yhtäkkiä :D Siitä tuli minusta ihan kiva! Mietin muuten noita hupullisia potkupukuja..onko kenelläkään kokemusta, että se huppu jotenkin painaisi vauvan niskaa? Olisiko järkevämpi varat pukuja ilman huppua alkuun? Voihan sen hupun vetää päähän myssyn päälle, niin pysyy pää lämpimänä!

Täällä ei edelleenkän ole mitään muutosta olotilassa. Oloni on edelleen hyvä iltaista väsymystä lukuunottamatta. Huomenna on ultra gynen luona. Kiva nähdä, mikä kohdussa on tilanne ja kuinka suuri meidän neitokainen jo on! Pikkuhiljaa alkaa kyllä jännittämään, vaikka tässä vielä muutama viikko onkin :D








10 kommenttia:

  1. Itsellä on sama juttu, eli en oikein jaksa pakkailla etukäteen🙂Meillä on kuitenkin ollut sairaalakassi pakattuna jo monta viikkoa (mieheni on hyvin järjestelmällinen ihminen, joten hän patisti minua🙂Mutta meidän sairaalakassimme on kyllä paljon pienempi kuin sinun. Suomessa synnyttävät äidit ovat sairaalan asuissa (toivottavasti olen ymmärtänyt oikein🙂), joten omia yöpukuja en ole pakkaillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä piti enemmän kanssa mies huolen, että se laukku pakattiin :D Ehkä häntä pelotti, ettei osaa tuoda oikeeta tavaraa jos lähtö tulisikin nopeasti..
      Niin ajattelinkin teidän muiden kirjoittamisten osalta, että suomessa ollaan sairaalan kamoissa.
      Voi kunpa siellä ihan piakkoin alkaisi tapahtua!! Tsemppiä!

      Poista
  2. Arvelinkin tätä lukiessa, että varmaan pukeudutaan jo sairaalassa omiin vaatteisiin. Koska niin, 6 pyjamaa? :D Plus nuo vauvan vaatteet. Paljon saa pakata! Olin kyllä itse kiitollinen sairaalan kaavuista. Helppo pukea ja imettää ja sen kuin nakkasi vanhan pesuun ja otti uuden hyllyltä. Mä hikoilin nimittäin ihan märiksi niitä öisin. :D

    Hupulliset college-haalarit on kyllä meillä jäänyt kaikki käyttämättä. Tuntuu, että huppu on aina tiellä ja meidän poika on sen verran kuumaverinen, ettei hattujakaan tarvitse. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, eli omissa vaatteissa ollaan. En oikeen tiedä onko se parempi vai huonompi. Toisaalta ne sairaalan kaavut on musta hirveitä, mutta toisaalta se olisi ehkä paljon helpompaa. Just jos hikoilee tai vuotaa omat vaatteet likaisiksi, niin niitä saa sitten kotona alkaa jynssäämään puhtaaksi, kun veri on jo oikeen imeytynyt vaatteisiin..
      Ja tosiaan vauvalle pitää myöskin ottaa paljon vaatetta mukaan! Onneksi minulla oli 7kpl noita kietaistavia bodeja, koska ne ainakin sairaalassa ovat varmasti helpoimpia.
      Jotenkin arvelinkin noista hupullisista asuista, että ei varmasti ole mitään kaikista käytännöllisempiä. Täytyy ehkä vielä heivata hupullinen laukusta pois ja ottaa huputon tilalle :)

      Poista
    2. Omasta mielestä oli kyllä äärettömän helppoja kun sai vaan heittää kaavut pesuun ja uutta tilalle, pikkareista puhumattakaan. Varsinkin ekoina päivinö kun vuoto oli runsasta.

      Poista
  3. Siis voi hyvänen aika mikä määrä vaatteita! Ei meillä tainnut olla kotonakaan noin paljoa vaatteita vauvalle, yöpukuja ainakaan. Koko 50 hänelle ei koskaan mahtunutkaan. Sairaalassa vauvalla ei ollut ollenkaan vaatteita päällä, koska vauvoja suositeltiin pidettävän iholla niin paljon kuin mahdollista. Joku filtti taisi olla ympärillä jos johonkin liikuttiin. Tosin silloin oli kesä jä lämmin, en tiedä onko talvella eri käytännöt. Asumme Ruotsissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No täällä näköjään pyydetään varautumaan hyvin. Täytyy kyllä myöntää, että suurin osa vaatekaapin sisällöstä löytyy tällä hetkellä sairaalakassista. Ei meilläkään paljon enempää vaatteita ole kokoa kohden. Noi 50 bodyt hommasin ihan varon vuoksi juurikin sairaalaa varten, ettei vauva hukkuisi ensimmäisinä päivinä vaatteisiin :)

      Poista
  4. Täällä 38+6 eikä vieläkään sairaalakasseja pakattuna! Pitäisi ehkä. Vauvalle olen kyllä pakannut jo jotain, mutta vielä pitäisi tsekata se kassi kunnolla. Omaa kassia en edes ole muistanut kuin vasta yksi päivä tajusin että ehkä sekin pitäisi joskus miettiä! En oikein muista esikoisen syntymästä että mitkä jutut siellä omassa sairaalakassissa sitten loppujen lopuksi oli tarpeellisia. Taisin ekat päivät olla ihan vain sairaalan kaavussa koska makasin vain sängyssä sektion takia. Parina viimeisenä päivänä taisin laittaa jonkun oman paitulin. Ehkä motivoidun tästä nyt ja teen sen!
    Meillä kans kyllä laitetaan omat vaatteet sairaalassa ja kyllä niitä vaatteita tarvitsee aika paljon vaikka yllä kommentoija kauhistelikin vaatteiden määrää. Aluksi kun ne vaatteet sotkeentuu nopeasti kun tulee puklua ja kakkaa yms. Ja bodyt jampijamat kaikista kätevimpiä. :) varsinkin vastasyntyneelle tykkään kietasubodyista enemmän kuin pään yli puettavista. Mutta tietty makuasioota!

    Tsemppiä lopouraskauteen ja tulevaan synnytykseen! <3

    http://karlaespanjassa.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Täytyykin käydä kurkkaamassa sun blogi;) kova törmätä toiseen ulkosuomalaiseen äitiin.
      Ja kiitos vinkeistä kassin osilta.
      Sulle kanssa paljon tsemppiä loppuraskauteen (ellei ole jo loppunut;)) Ja oikeen ihanaa joulun aikaa teidän perheelle <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Odotus on päättynyt- kiitos

Moikka! Niinkuin olettekin huomanneet, niin hiljaiseloa on ollut ilmassa viime aikoina..ei ole aika eikä rahkeet riittänyt blogin päivittämi...