torstai 12. joulukuuta 2019

35+0 kuulumisia

36. raskausviikko alkakoon! En olekaan toviin ehtinyt kirjottelemaan kuulumisia. Minulla on äitiysloma alkamassa, jonka vuoksi työt ovat pitäneet ihan hirveän kiireisenä. Enään viikko töitä jäljellä, jonka jälkeen on tarkoitus jäädä kotiin odottelemaan pikkuisen saapumista. Hui kuinka jännittävää!

Vointi on ollut mitä mainioin viime viikoina. Väsymyksestä ei ole tietoakaan ja minulla tuntuu olevan 6. vaihde päällä koko ajan: töissä, kotona, salilla, jouluvalmisteluissa...! Energiaa riittäisi vaikka muille jakaa. Tuntuu, että minua kehotetaan monelta taholta lepäämään näin viimeisten viikkojen ollessa päällä, mutta en koe siihen mitään tarvetta. Käyn edelleenkin 3-4 kertaa viikossa salilla, jossa teen hikikävelyä juoksumatolla, kahvakuula treenejä taikka ihan lihasvoimaa pienillä painoilla. Katseet ovat alkaneet kääntymään naurettavan paljon salilla minuun ja minun vatsaani heilutellessa kahvakuulaa. Kaippa se näyttää muiden silmään koomiselta :D Saan kuitenkin ihan hirveän paljon lisäenergiaa salilta, jonka vuoksi olen pitänyt sen ohjelmassa. Ainoa "vaiva" tai valittamisen aihe mikä minulla tulee mieleen, on paineen tunne kylkiluissa. Vauvan peppu ja jalat työntävät kohtua vasten rintoja ja kylkiluita, joka saa varsinkin istuessa vähän tukalan olon aikaan. Sen seurauksena jonnekkin tonne lapaluiden kohdalle oikealle puolelle on tullut jonkin sortin pistävä kipu. Kipuun auttaa kuitenkin säännöllinen seisomaan nouseminen ja käsien heiluttelu, jonka vuoksi en vaivaa niin inhottavaksi koe. Töissä se vähän ärsyttää, kun aina ei pääse nousemaan ylös jos siihen on tarvetta. Eli tosi pienillä vaivoilla ollaan päästy. Vihlomista on ollut alapäässä, oisikohan kyse niistä kaikkien puhumista liitoskivuista? Nukkuminen sujuu vielä erittäin hyvin ja saan yöt pääasiassa nukuttua sikeästi läpi, lukuunottamatta niitä pakollisia vessareissuja kun rakko ei vaan kestä.

Viime viikolla minulla oli lääkärintarkastus, jossa kaikki oli hyvin. Pissa oli puhdas, verenpaineet normaalit ja vauvan sydänäänet hyvät. Painoa on minulle tässä vaiheessa tullut n. 8kg lisää, eli aika maltillisesti ainakin lääkärin mukaan. Lääkäri myöskin totesi, ettei vauva ole ainakaan ihan heti vielä tulossa, niin ylhäällä hän vielä asustelee ja kohdunkaula on vielä tosi kova ja pitkä. Hän sanoi minulle, että mitä todennäköisemmin tulee menemään lasketun ajan ylitse...Eihän sitä koskaan voi ennustaa, mutta silti se jotenkin veti mielen vähän matalaksi. Minun puolestani vauva olisi tervetullut heti tammikuun vaihtuessa, niin kovasti häntä me jo odotamme! Jotenkin itse veikkaan lääkärin tavoin hänen syntyvän vasta lasketun ajan jälkeen. Vielä ei ole minkäänlaisia tuntemuksia sinne päinkään, että hän sieltä ulos haluaisi. Minua on monelta taholta kehotettu pakkailemaan sairaalakassia valmiiksi, mutta viimeisetkin motivaatiot pakkaamiseen hälpenivät tuon lääkärin veikkauksen jälkeen, että synnytys menee vasta viikolle 40 +. Mutta kaippa se pitää tässä pikkuhiljaa alkaa laittamaan kamoja kassiin. Ensi viikolla on ultra gynen luona, jossa otetaan mm. B-streptokokki näyte synnytystä varten. Ultrasta saadaan myöskin jo jonkin asteista koko arvioita vauvalle syntyessä. Belgiassa raskaudet annetaan mennä maksimissaan 7-8 päivää lasketun ajan ylitse ennen käynnistystä, joten eipä sitä sitten kovin kauaa tarvitse enään odotella.

Nyt olisi vielä viikon verran kiirettä töiden kanssa, jonka jälkeen rauhotutaan joulun viettoon ja lepäilyyn. Meillä on tiedossa viimeinen joulu kahdestaan, joten otetaan siitä kaikki irti: ollaan kotona, katsotaan joululeffoja netflixistä, otetaan iisisti ja syödään paljon. Ei sillä, etteikö tuota listaa voisi vauvan kanssa toteuttaa, mutta meillä varmasti tulevina vuosina tulee joulut vietettyä pääasiassa Suomessa, jossa meno tunnetusti on aina kaikkea muuta kuin rauhallinen ja kiireetön. Tulevana viikonloppuna aion pakata sairaalakassit: yksi synnärille ja yksi äitiysvuodeosastolle+ vauvan kamat vuodeosasto kassiin. Lisäksi mennään vielä tekemään muutama viimeinen hankinta vauvalle. Siitä täytyykin sitten kirjotella ensi viikolla vähän enemmän.
Kovin odottavaiset ovat tunnelmat täällä jo kaikin puolin. Ilmassa on joulun taikaa: en malta odottaa, että päästään avaamaan tämä kaikista arvokkain ja mieluisin paketti. Kovasti mietin, että tuleekohan tätä vauvamahaa ikävä heti synnytyksen jälkeen!? ;)

rv 35+0

8 kommenttia:

 1. Just mietin, et sullakin on pakko olla viikkoja jo hyvin kasassa, kun meidän poitsukin on kohta jo kolmeviikkoinen ja oikeassa olin. Ei sitä tiedä, vaikka syntyisi ennen laskettuakin, ainakin itse oon ymmärtänyt, ettei syntymää voi laskeutumisten tai muiden perusteella täysin ennustaa. :) Mut oot kyllä melkosessa kunnossa, jos vielä pystyt kaikkeen tohon! Kateeksi käy :D Ja vielä loppuhuomautuksena, mulla ei oo vieläkään tullut yhtään ikävä raskausvatsaa. Saas nähdä kuinka sun sitten käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin toivon, että olet oikeassa sen suhteen, ettei noi laskeutumiset ja kohdunkaulan muuttumiset kertoisi koko totuutta synnytyksen alkamisesta! Toivoisin niin, että neiti saapuisi siinä 38-39 raskausviikon paikkeilla :) Joo tää energia on kyllä yllättänyt itsenikin ihan totaalisesti. Koko ajan vain odottelen väsymyksen alkamista, mutta ei!
   Katsotaan, toisaalta olisi kiva saada oma keho takaisin, mutta ovathan nämä potkut ja muljahtelutkin niin ihania :D
   Oikeen ihanaa vauva-arkea sinne!

   Poista
 2. Hyvä kuulla, että vointi on hyvä🙂 Itselläni on ihan sama tilanne. Vointi on ollut todella hyvä, eikä juuri mitään raskausvaivoja vieläkään...Tänään on muuten minulla 40+1, joten itselläni on jo mennyt yli. Ajattelimme mennä illalla saunomaan, jos siitä olisi apua🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka toivon, että neiti sieltä päättäisi nyt ihan lähipäivinä tulla! Ota oikeen kunnon löylyt, mene huomenna hikoilemaan ja jumppaamaan, syö tulista ruokaa...mitä kaikkea vippasta näitä nyt onkaan! Kovasti tsemppiä synnytykseen! Onneksi olosi on kuitenkin vielä hyvä eikä kovin tukala. Pian teillä on vauva sylissä!

   Poista
 3. Ihanaa, että olet pysynyt niin hyvävointisena! Ja iiks, siellähän ollaan jo pitkällä viikoissa!! :) ja ei kyllä pysty ennustamaan sinällään vauvan syntymistä mistään, täysin epäkypsä tilanne kohdunkaulalla voi kehittyä hyvinkin nopsaa! Ja mulla poitsu hengaili tosi alhaalla hyvän aikaa ennen käynnistämistä, eikä se sen enempiä valitettavasti edistänyt tilannetta. Joillainhan saattaa synnytys käynnistyä ennen kuin vauva on laskeutunutkaan :)
  Ihanaa joulun ja vauvan odotusta sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä en ymmärrä miten tämä aika on kulunut näin nopeasti! Toisaalta raskaus on kestänyt kauan, mutta toisaalta viikot ovat vierineet niin nopeaan ohitse ja stressaan, että olenko nyt tarpeeksi nauttinut tästä odotuksesta :D Mutta tottakai pienokainen on enemmän kuin tervetullut tässä vaiheessa (parin- kolmen viikon päästä! )
   Voi kuinka teidän kommentit laskeutumisesta ja kohdunkaulasta antaa minulle uutta tsemppiä, ettei se välttämättä aina kerron koko totuutta ja että se tilanne voi hyvinkin muuttua suht nopeastikin.
   Kiitos, sinne ihanaa ensimmäistä joulua pienen poitsun kanssa <3 Nauttikaa!

   Poista
 4. Tulee! Mä olin ihan varma ettei tule, mutta nyt jo kaiholla kattelen muita raskaana olevia. Eniten on ikävä liikkeitä <3 itse ainakin tunsin itseni kauniimmaksi kun koskaan raskaana joten varmaan siitäkin syystä sitä ikävöi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka ihana kommentti! Veikkaan, että juuri niitä liikkeitä ja potkuja tulee ikävä.
   Minäkin olen muuten tuntenut itseni jotenkin kauniimmaksi raskauden aikana, se on ihana tunne ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Vauvanvaatteista

Ajattelin vähän kirjoitella vauvanvaatteista: mitä ja kuinka paljon niitä ollaan tarvittu ja mitkä ovat olleet niitä eniten käytettyjä kappa...