perjantai 17. tammikuuta 2020

Käyrillä: mitä ihmeen supistuksia?

Laskettu aikani on tänään. Aluksi täytyy todeta, että tällä hetkellä tuntuu siltä, ettei me tosiaan saada tätä vauvaa koskaan syliin. Mieli veti tänään taas käyrillä matalaksi, kun kohdunsuu on niin kiinni ja suppurassa, ettei gyne edes löydä tai tunne kalvojani ja 40 minuutin käyräilyn aikana minulla oli ilmeisesti 2 supistusta, joita en olisi itse edes erottanut supistuksiksi, jos kätilö ei olisi rynnännyt huoneeseen kysymään, että sattuuko!? Ööö....tapahtuuko nyt jotain? En siis osannut tunnistaa näitä käyrän selviä supistuspiikkejä vatsassani. Kätilö kokeili vatsaani ja kovahan se oli supistuksen aikana. En vain itse sitä tunne mitenkään. Eli eipä ne tosiaankan voi olla mitään kohdunsuuta kypsyttäviä, jos en itse edes ymmärrä niitä supistuksiksi. Tuntuu, että suurin osa naisista alkaa supistella joskus 34 viikolla ja kohdunsuukin aukeaa pari viikkoa myöhemmin jo sormella auki. Mutta ei, ei minun kohdallani. Alkaa taas tuntua, että eikö kehoni osaa taaskaan tehdä sen tehtävää, vaan pettää minut jälleen kerran.
Toinen pettymykseni tänään oli se, että viime kerralla lääkäri sanoi, että käynnistys aloitetaan yleensä 7-10 päivää lasketun ajan jälkeen ja tänään hän sanoi minulle, että minun kohdallani hän haluaa odottaa sen 10 päivää, koska raskauteni on mennyt niin vaivattomasti ja koska vontini on vielä hyvä. Olin jo henkisesti ehtinyt valmistautumaan, että viimestään ensi viikolla synnytys olisi edessä, mutta tänään lyötiinkin tieto päin kasvoja, että ei se ole siis ensi viikollakaan vielä edessä, vaan vasta sitten viikonlopun jälkeen. Vaikka oloni on vielä kaikinpuolin hyvä, alkaa kärsivällisyyteni toden teolla loppumaan ja minusta tuntuu, että kaikki vain synnyttävät paitsi minä. 

Täytyy nyt vain sitten muuttaa oma asenne, että tässä kärvistellään vielä se 10 päivää ennen käynnistystä. En edes jaksa enään etsiä mitään vippaskonsteja käynnistystä ajatellen, koska ei niistä kuitenkaan ole mitään apua. Olen ollut saunassa, siivonnut, eilen olin vetämässä porrastreeniä siinä toivossa, että saisin yhden tunnistettavan supistuksen aikaan. Ei mitään. Tunnen kyllä, että vauva painaa alemmas, mutta jos ei kerran supista, niin eipä siitäkään taida olla mitään apua. Vähän tänään mietiskelin, että jos soittaisin akupunktiohoitajalleni aikaa, jos hän vielä vähän kokeilisi taikojaan...eihän sitä koskaan tiedä😂 

Tämä raskauden viimeinen viikko on tuntunut pidemmältä, kuin edeltäneet 39 viikkoa yhteensä. Ihmisten viestittelyt ja kyselyt saavat v-käyrän nousemaan vielä entisestään, kun heidän pettymyksensä tapahtomattomuudesta on käsin kosketeltavaa...”täällä odottelen viestiä joka päivä....” Tekisi mieli vastata, että ai sori, vauva syntyi tosiaan jo pari viikkoa sitten, mutta unohdin ilmoittaa siitä vain kaikille ystäville ja läheisille! Ja nyt pääsen lukemaam näitä viestejä vielä reilun viikon, voi jestas sentään! Miten te muut pysyitte selväjärkisinä yliajalla? 

Ps. Anteeksi masentava postaukseni! Yritän kääntää asenteeni positiiviseksi ja ajatella, että puolentoista viikon päästä meillä on kallein ja parhain palkinto sylissä. 
Hyvää viikonloppua!








10 kommenttia:

  1. No voi hitsit! Kylläpä se meni pitkälle kuitenkin. Liian hyvät oltavat pienellä ilmeisesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti. Tai sitten kehoni ei vain taas tajua miten toimia😊 Ei auta kun odotella lisää..

      Poista
  2. Muistan tuon tunteen. Olin niin tympääntynyt viimeisen viikon ennen synnytystä. Oma synnytys meni viikon yli lasketusta ajasta. Hermostutti kun kaikki kyselivät että joko joko??
    Jos yhtään lohduttaa niin synnytys voi alkaa ihan minä hetkenä tahansa. Se ei välttämättä anna mitään oireita ja voi käynnistyä vaikka seuraavan minuutin aikana. Itsellä kävi juuri näin. Tsemppiä ja jaksamista todella paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Nämä viestit ovat nyt niin kultaa! Toivon tosiaan että ensi viikon loppuun mennessä minullakin alkaisi tapahtumaan yhtäkkiä.
      Näistä positiivisista viesteistä saa aina lisätsemppiä:)

      Poista
  3. Veikkaan, että jokaisella jolla on synnytys mennyt lasketun ajan yli, on tismalleen samanlaiset tunteet. Niin turhauttavaa! Yksi tuttu kertoi, että tiesi kaksi ihmistä joilla oli synnytys alkanut heti sen jälkeen, kun oli katsoneet Frendien ne jaksot, missä Phoebe synnyttää. :D kaikki keinot käyttöön, itsekin katsoin ja ihme kyllä heti vuorokauden päästä alkoi ne oikeat supistukset. Kokeile, et menetä mitään! :D

    Ja jos yhtään lohduttaa, niin jälkikäteen olet tyytyväinen, jos synnytys käynnistyy lasketun ajan jälkeen, mutta kutenkin itsestään. Usko pois, käynnistyksen kanssa se on yleensä tosi paljon pidempi ja kipeämpi koitos kun supistukset aiheutetaan lääkkeillä. Itse käynnistyessään synnytys sujuu juuri niin kuin on tarkoitettu! On tosi tyypillistä että ensisynnyttäjillä menee yli lasketun ajan. Vauva on kuitenkin kypsempi, jaksaa imeä paremmin ja niin saa heti kerättyä voimia paremmin kuin ennenaikaisesti syntynyt vauva. Kaikella on tarkoituksensa. Tosi paljon tsemppiä viime metreille, ihan pian olet äiti ja koko elämä muuttuu aivan totaalisesti! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha hei ihana vinkki tuo Frendien katsominen😁 Taidanpa kokeilla! Kuten sanoit, mitään ei voi menettää!
      Kiitos kannustavasta viestistä. Olet ihan oikeassa, että tietyllä tapaa mielummin näinpäin, että päästiin loppuun asti ja vauva on varmasti kypsempi syntyessään näin vähän ”myöhemmin”.
      Olen nyt saanut rauhoitettua mieleni ja olen itsekkin tosiaan saanut sisäistettyä, että mielummin kärvistellään pari päivää kauemmin, että saataisiin synnytys luonnollisesti käyntiin. Ei se loppupeleissä sitten muutamasta päivästä enään ole kiinni.
      Pian pääsemme tapaamaan pienen aarteemme ja tutustumaan vanhemmuuden ihmeelliseen maailmaan<3

      Poista
  4. Ihaan samoja fiiliksiä oli itselläkin. Varsinkin tuo kyseleminen.... Mutta tosiaan, mulla tuli tasan 1 kivualias supistus ennen kun sitten synnytys käynnistyi. Eli hyvin voi käynnistyä ns. puskista :) päivät ovat pitkiä, sen tiedän, mutta ennen kuin huomaatkaan, hän on siinä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 usko on tällä hetkellä vahva, että tämä tästä luonnollisesti vielä lähipäivinä käynnistyy!
      Olen onneksi saanut nieltyä pettymyksen perjantailta ja odottelen täällä käynnistymistä rauhallisin mielin:)

      Poista
  5. Minulla oli sama tilanne, eli olisin toivonut käynnistystä jo viikko lasketun ajan jälkeen, mutta lääkärin mukaan vauvalla oli kaikki hyvin, niin ei ollut lääketieteellistä perustetta käynnistykselle...Ymmärrän kyllä sinun fiilikset täysin. Tsemppiä! Kohta saat parhaan palkinnon🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa sanoi minunkin lääkärini. Jos vauvalla on kaikki hyvin, niin ei kannata kiirehtiä. Se luonnollisesti käynnistynyt synnytys olisi kuitenkin kaikin puolin parempi vaihtoehto sekä minulle, että vauvalle.
      Ei onneksi enään kauaa! 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Odotus on päättynyt- kiitos

Moikka! Niinkuin olettekin huomanneet, niin hiljaiseloa on ollut ilmassa viime aikoina..ei ole aika eikä rahkeet riittänyt blogin päivittämi...