tiistai 9. huhtikuuta 2019

Alkioidemme kohtalo

Siis arvatkaapa mitä!? Mulla alkoi tänään menkat! En edes muista, koska olen viimeksi tullut näin iloiseksi kuukautisista. Juoksin aamulla mieheni luokse kiljuen, että menkat alkoi!! Varmasti "normi pareilla" tämä on se reaktio, kun raskaustesti näyttää plussaa. Näin meillä :D Tuntuu, että ihan hirveän aikaisin, eihän punktiosta ole kulunut vasta kun viikko. Mutta toisaalta, eihän siellä kai ole edes mitään keltarauhasta punktion jäljiltä..Muistan lukeneeni paljon, että jos tuoresiirtoa ei tehdä, niin menkat saattaa tulla jo jopa 4-5 päivän jälkeen. Et kai tää voi olla ihan normaalia. No oli tai ei, niin iloitsen nyt tästä, sillä huomenna alkaa sitten siirtoon valmistava tukilääkitys Progynova- nimisellä lääkkeellä. Se on lääke, joka lamauttaa munasarjojen toiminnan, mutta kasvattaa limakalvoa suotuisaksi siirtoa varten. Eli normaalia ovulaatiota ei ole tiedossa. Ultra on sitten kahden viikon päästä, jossa määrätään siirtopäivä! Vitsi tämä meneekin nyt paljon nopeammin kuin olin ajatellut. Olin jotenkin valmistautunut siihen, että menkat alkaa vasta joskus viikon päästä.

Mutta otsikon asiaan. Tänään on paljon muutakin iloittavaa, kuin alkaneet menkat. Meille ilmoitettiin labrasta meidän alkioiden lopullinen kohtalo. Odottelin puhelua kuin kuuta nousevaa. Päivääkään ei ole kulunut, ettenkö olisi ajatellut meidän kasvavia alkioita labrassa. Mieltäni varjosti kuitenkin pieni pelko viikonlopun aikana: entä jos yksikään ei halua kasvaa blastokystiksi. Entä jos kaikki lopettavat kasvunsa ennen aikojaan. Entä jos se onkin syy siihen, miksi emme ole onnistuneet?
Näin klinkan numeron välkkyvän puhelimeni ruudussa tänään aamulla ja sydämeni taisi skipata pari lyöntiä ja tunsin kehon lamautuvan hetkeksi jännityksestä. Taas tämä kaikki pelko oli ihan turhaa, sillä heillä oli vain ja ainoastaan hyviä uutisia. Kaksi 8-soluista alkiota laitettiin 3. päivänä pakkaseen. Tämä oli ns. varatoimenpide, koska tämä oli meidän ensimmäinen ivf. Jos kasvussa olisikin ollut häikkää, niin olisi sitten edes nämä kaksi kolmen päivän ikäistä, joille annettaisiin vielä kohdussa mahdollisuus kasvaa. Sen lisäksi meille kerrottiin, että 7 alkioita kasvoi normaalisti blastokysteiksi ja ne ovat nyt myös pakastettu. Siis 7! En olisi ikinä uskaltanut uskoa näin hyvää saalista.
Meillä on nyt yhteensä 9 pienen pientä ihmisen alkua odottamassa pakkasessa <3 Päiväni ei tästä nyt kyllä enään paremmaksi voi muuttua!

Tähän mennessä kaikki on siis mennyt paremmin kuin hyvin. Ei ole löytynyt vieläkään mitään syytä sille, miksi me ei olla onnistuttu luonnollisesti. Ainoa asia, missä nyt sitten voi vielä mennä pieleen, on se alkion kiinnittyminen kohtuun. Tai voihan tietysti hyvätkin alkiot lopettaa kasvun heti ensi alkuun kohdussa. En tiedä teistä muista, mutta minä olen jotenkin hirveän teoreettisesti suuntautunut ihminen. Etsin kaikkeen aina syy-seuraus suhdetta ja janoan vastauksia selittämättömiin asioihin. Jotenkin minun on ihan hirveän vaikea päästää irti tästä meidän lapsettomuus mysteeristä. Miksi se ei ole onnistunut meillä luonnollisesti? Kai tämä on vaan yksi niistä asioista, joihin en välttämättä ikinä tule saamaan selitystä. It's just one of those things...No, en murehdi sitä tänään. Tänään iloitsen kuukautisista ja meidän hyvästä pakastin saaliista!

Iloista ja toiveikasta viikkoa kaikille!


8 kommenttia:

  1. Oi Oi OI OIIII!!!! Aivan mahtavia uutisia, jopa ne menkat tässä tapauksessa :D Kyllä se nyt vaan tulee onnistumaan, mulla on siitä tosi hyvä tunne <3

    Tunnistan myös itsessäni tuon piirteen, että asioille pitäisi löytää syy. Välillä ajatukset ovat ihan sillä tasolla, että mistä mua oikein rankaistaan, kun tämä ei onnistu. Vaikka tietysti järki sanoo, että välillä asiat vain menevät näin ja selitystä ei löydy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emma <3 Toivon niin paljon, että näillä saataisiin edes yksi pienokainen tähän maailmaan. Olisin siitä jo maailman kiitollisin ja iloinen.

      Samaa olen monesti miettinyt itsekin: mietin joskus ihan yksityiskohtia nuoruudestani, että mistä pahasta teosta minua nyt rankaistaan. Sitä yrittää löytää vastauksia kaikkialta. Vaikka tietysti järki sanoo, että tässä on kyse jostakin aivan muusta kuin huonosta karmasta.

      Poista
  2. Mulla oli hyvä tunne siitä, että kaikki selviäisivät pakkaseen asti :) Meillä on myös selittämätön lapsettomuus ja olen epäillyt, että kiinnittymisessä on häikkää tai sitten minulla on alkioita hylkivä kohtu. Meillä lopulta 1. raskautuminen (myöhemmin keskenmennyt) onnistui juurikin tuolla progynova+lugesteron -kombolla, eli jotain taikaa siinä on. En voi kun toivottaa hirvittävän paljon onnea tulevaan ja uskon syvästi, että tekin onnistutte siinä pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Lia <3 On tämä kyllä kauhea mysteeri. Ja sitähän ei kukaan voi tietää, onko luonnollisen yrityksen ja inseminaatioiden aikana ollut ikinä edes hedelmöittymistä, saatikaan sitten minkäänlaista kiinnitymisyritystä. Uskon vahvasti, että jos ongelma olisi kiinnittymisessä, niin olisin viimeisen puolentoista vuoden aikana saavuttanut edes jonkin sortin kemiallisen raskauden. Aina ollut tyylipuhdasta negaa...
      Minulla on muuten ollut akupunktiohoitajani kanssa puhetta tosta alkioita hylkivästä kohdusta. Se liittyy ihmisen vastustuskykyyn. Joillakin naisilla on niin vahva vastustuskyky, että se tunnistaa heti alkion vieraan perimän ja alkaa sen vuoksi hylkimään sitä pois kohdusta. Hän kertoi, että jos on tällaisesta kyse, niin elimistö useasti reagoi tähän siirron jälkeen joko nostamalla kuumetta, ihottumalla tai jollakin muulla huomattavalla tavalla. Hän puhui yhdestä asiakkaastaan, jolla nousi kerta toisensa jälkeen kuume pari päivää alkionsiirron jälkeen. Hän alkoi hoitamaan tätä kyseistä naista tietyillä yrteillä ja akupunktiolla ja niin hänkin vain tuli loppujen lopuksi raskaaksi!

      Poista
  3. Jes, mahtavia uutisia! On kyllä niin kummallista, ettei vieläkään ole löytynyt mitään syytä lapsettomuudelle. Mun mieli ei vain käsitä, miten se voi olla mahdollista nykytekniikan puitteissa ja kun kaikki näyttää niin täydelliseltä aina, teoriassa. Mutta nyt isot tsempit ekaan siirtoon! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ois vaan niin mahtavaa, kun olisi keksitty joku kamera systeemi, jolla voisi seurata joka kuukausi omia sisäkalustojaan nähdäkseen, että missä menee mönkään :D

      Kiitti Meeme <3

      Poista
  4. Aivan mahtava saalis! Onnittelut. Ja vieläpä ensimmäisellä yrityksellä ja ilmeisesti aika pitkälti suunnitellulla lääkityksellä ja annoksilla. Voit olla kyllä tosi tyytyväinen. �� Nyt vain sitten jännityksellä odottamaan tulevaa siirtoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Elsa! Oli kyllä hyvä saalis heti ensimmäisellä (ja toivottavasti viimeisellä) kerralla. Lääkityshän lähti sillä perus annoksella joka kaikille ensikertalaisille tyrkätään, mutta hyvin nopeasti kävi ilmi, että reagoin todella hyvin siihen lääkkeeseen. Sitä annosta pienennettiin joka toinen päivä kun veren hormonipitoisuudet olivat taivaissa.

      Ei mene enään kauaa siirtoon, jännää!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Odotus on päättynyt- kiitos

Moikka! Niinkuin olettekin huomanneet, niin hiljaiseloa on ollut ilmassa viime aikoina..ei ole aika eikä rahkeet riittänyt blogin päivittämi...