torstai 9. toukokuuta 2019

Oliko tämä tässä..?

Tämä kulunut vuorokausi on ollut ihan kauhea. Eilen oli pp 8 kun huomasin pikkuhousun suojassa rusehtavaa lugesteronia, joka oli valunut pois. Ensimmäinen reaktio oli tietysti hysteerinen paniikki ja itkukohtaus: oliko tämä kierto nyt tässä? Illan aikana tuhrua ei tullut lisää, mutta tänään aamulla valui taas vaaleanpunaista lugesteronia ulos. En ollut jotenkin yhtään varautunut tähän, sillä luulin, että lääkkeet pitäisivät vuodon poissa. Eivät näköjään siis pidä. Olo on sellainen, että ne lääkkeet tällä hetkellä vain estävät tulvan avautumista ja vuoto pukkaa tuhruna läpi. Rinnat ovat muuttuneet lähes aristamattomiksi ja tunnen, kuinka kehon lämpötila on laskenut, koska minulla on öisin kuuma eikä kylmä. Juurikin nämä tutu merkit, jotka alkavat ennen joka ikisiä menkkoja. Nyt en vain käsitä, miten vuoto voi alkaa näistä lääkkeistä huolimatta. Ja kyllä, minua varoiteltiin kiinnittymisvuodoista ja alkuraskauden vuodoista...mutta mun mielestä pp 8 on jo vähän liian myöhäinen ajankohta millekään kiinnittymisvuodoille.

Itkin aamulla epäonnistunutta siirtoa miehelleni. Hän tietysti lohduttaa, mutta yrittää pysyä positiivisena ja muistutti monesti hoitajan kommentista siirron yhteydessä liittyen vuotoon, jonka vuoksi ei sais heittää kirvestä kaivoon. Kirves on nyt omalta osaltani heitetty kaivoon. Minua ei huvittaisi yhtään jatkaa niitä lääkkeitä. Tuntuu niin hölmöltä laittaa se lugesteron, joka sitten valuu veren sekaisena mömmönä ulos. Ja pahinta tässä on se, että minun pitäisi jatkaa lääkkeitä vielä maanantaihin asti, sillä vasta silloin minulla on aika veritestiin klinikalle. Olen pähkäillyt koko aamupäivän, että pitäisikö soittaa klinikalle ja kysyä, että voisinko tulla jo huomenna verikokeeseen, jotta pääsisin lopettamaan ne hemmetin lääkkeet. Huomenna olisi vasta pp 10.
Mitä mieltä olette? Onko vielä liian aikaista testata ja lopettaa lääkkeet? Pitääkö minun nyt oikeasti kärvistellä tämä hemmetin tuhrun kanssa aina maanantaihin saakka?

Minun osalta tämä kierto oli tässä...inhoan kroppaani tällä hetkellä. Kaikki muut onnistuu, paitsi me. Mikä minussa on vikana? Eikö kehoni vain tajua, miten alkion kanssa pitää toimia? En varmasti tule koskaan raskaaksi. Siltä se ainakin tällä hetkellä tuntuu. Kaikki on aina niin täydellisesti ultrissa ja verikokeissa ja alkiot ovat huippu luokkaa...muut naiset tulevat ohuilla limakalvoilla ja puutteellisilla alkioilla raskaaksi. Minä en tule täydellisestä limakalvosta ja alkiosta huolimatta. Tällä hetkellä haluaisin vain kuihtua pois, ettei tarvitsisi kestää tätä pahaa oloa. Loppuuko tämä paska koskaan?

10 kommenttia:

 1. Voi ei, olen niin pahoillani. Kuitenkin mahdollisuudet, ovat olemassa kunnes toisin todistetaan. Tiedän ettei tämä lohduta yhtään ja toivossa roikkuminen tuntuu vain vaaralliselta, mutta mahdollisuudet ovat edelleen olemassa.

  Itse maailman malttamattomimpana henkilönä soittaisin varmasti klinkalle ja kysyisin mitä he suosittelivat ja voisiko verikokeen tehdä jo ennen viikonloppua. He myös ehkä pystyisivät muistuttamaan, että vuodot voivat olla täysin normaaleja eivätkä kerro lopputuloksesta.

  On kyllä niin epäreilua, jos teille ei vieläkään suoda onnea, vaikka kaikki on tosiaan niin kohdillaan. Se on niin käsittämätöntä, miten jotkut tulevat raskaaksi vaikka kaikki perusasiat olisivat ihan retuperällä. Feel you!

  Paljon voimia <3 toivon täällä edelleen parasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Emma <3

   Jos vuoto ei muutu menkkamaiseksi, niin minun pitäisi jaksaa kärvistellä maanantaihin saakka. Ei tässä nyt muu auta..Tää vaihtelee koko ajan: aamulla laitetun lugen jälkeen ei ole tullut verta, mutta kaipa se taas alkaa tossa iltapäivällä ja illalla.
   No, yritän nyt surra tämän menetyksen viikonlopun aikana pois ja toivottavasti saan sitten maanantaina ohjeet, että milloin päästään seuraavaan siirtoon.
   Täytyy lääkäriltä kyllä kysyä tästä tiputtelusta näin aikaisin. Lääkkeiden läpi ja viikko siirron jälkeen...Noiden keltarauhaslääkkeiden pitäisi kyllä pitää vuotoa poissa vähintään se 12 päivää siirron jälkeen.

   Poista
 2. Kannattaa varmasti soitella klinikalle. Älä vaan missään nimessä lopeta lääkkeitä. Olen kuullut, että etenkin lääkkeellisessä PAS:issa voi olla epämääräisiä vuotoja muutenkin kuin kiinnittymisen aikoihin. Onko mitään kunnon kipuja? Jos olisin sinä niin tekisin raskaustestin huomen aamulla, jos et pääse jostain syystä verikokeeseen. Älä heitä kirvestä kaivoon, sillä testi voi hyvinkin olla positiivinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuodon kanssa ei ole kipua. On minulla sellaisia aaltoilevia tosi lieviä menkkatuntemuksia, mutta ne ovat olleet siirrosta lähtien.
   Soittelin klinikalle ja siellä ihana hoitaja rauhoitteli ja sanoi, että kyse voi olla kinnittymisvuodosta (itse en edes halua kuulla sitä sanaa tällä hetkellä). Hän juttelee lääkärin kanssa ja soittaa minulle iltapäivällä, että voisinko mennä jo huomenna veritestiin.
   Itse mietin samaa, että voisin kotona tehdä testin..toisaalta en tiedä uskallanko sitten sen kotitestin perusteella lopettaa lääkitystä viikonlopun aikana, vai jatkanko kituuttamista vielä maanantaihin saakka.
   No, pian selviää lisää ja ehkä jo huomenna saan varmuuden tästä ja voidaan siirtää katseet kohti seuraavaa siirtoa :)

   Poista
  2. En lopettaisi lääkitystä ennen virallista testipäivää ja verikoetta, vaikka kotitesti olisi nyt negatiivinen. On niin yksilöllistä miten hcg nousee. Toki jos pääset verikokeeseen aiemmin ja klinikka antaa luvan lopettaa eri päivänä, niin se on toki eri juttu.

   On varmasti ahdistavaa, kun tulee veristä vuotoa. Ehkä voit pitää positiivista mielialaa yllä sillä ajatuksella, että jos lääkkeiden kerta pitäisi estää menkkavuodon, niin eikö olisi suurempi todennäköisyys, että vuoto onkin raskaudesta eikä menkoista johtuvaa.

   Jos testi onkin negatiivinen, olisi tosi mielenkiintoista kuulla lääkärin mielipide siitä, että miten on mahdollista että vuoto tulee lääkkeistä huolimatta.

   Paljon zemppiä ja toivottavasti saat vastauksia pian!

   Poista
  3. Kiitos Lia tsemppaamisesta! Pääsen kuin pääsenkin jo huomenna aamulla testiin klinkalle ja sieltä saa tuloksen sitten jo parin tunnin päästä. Ei tarvitse sen kauempaa kärvistellä tämän asian kanssa.
   Olen miettinyt sitä pääni puhki: miten sitä vuotoa voi tulla lääkkeistä huolimatta! Minulla ei ole ikinä ollut edes taipumusta tiutteluvuodoille ennen menkkoja. Tietysti tämä on eri asia, kun on lääkkeellinen kierto.
   Täytyy joo todellakin kysyä lääkäriltä, että missä mättää kun vuoto tulee läpi.
   No, yritän rauhoittua huomiseen asti ja saanpahan ainakin sitten lopettaa lääkkeet jos veressä ei ole mitään jälkiä hcg:stä. Toivottavasti täälläkin pääsisi heti perään uuteen siirtoon...

   Poista
 3. Mä olen paljon tuota kiinnittymisvuotoa ja etenkin amerkkailaisilla sivustoilla painotetaan sitä, että sitä tulee yleensä dpo 8-14. Mulla tuli ekassa raskaudessa dpo 11.
  Mutta ymmärrän kyllä ettet halua liikoja toivoa. Ehkä itse tekisin apteekin herkän testin pp 10-11. Itsw ajattelen sen niin, ettei siinä mitään menetä. Voi olla että saat plussan tai voi olla ettet saa mutta tietää että se voi tulla vielä.
  Anyways, paljon tsemppiä tuleviin päiviin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Usko alkaa käymään vähiin. Luulisi, että kiinnittymiseen liittyvät vuodot loppuisivat yhtä nopeasti kun alkavatkin. Sinullakin taisi olla vain yhtenä päivänä sitä vuotoa?
   Mutta onneksi pääsenkin jo huomenna verikokeeseen, niin saa selvyyden vuotoon liittyen ja huonoimmassa tapauksessa tämän kierron päätökseen.

   Poista
 4. Voi ei, tosi kurjaa kuulla että tiputtelee. :( Onneksi pääset kuitenkin jo huomenna kokeeseen, niin asia selviää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Meeme!
   Tosi helpottavaa, että tänään selviää. Vaikka kyllä tämä selvältä peliltä alkaa tuntumaan :( Pääseepähän ainakin lopettamaan kaikki lääkkeet, ettei tarvitse turhaan käyttää pidemmän aikaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Odotus on päättynyt- kiitos

Moikka! Niinkuin olettekin huomanneet, niin hiljaiseloa on ollut ilmassa viime aikoina..ei ole aika eikä rahkeet riittänyt blogin päivittämi...