maanantai 19. elokuuta 2019

Kurkistus vauvan vaatekaappiin, osa 1

Täällä on menossa rv 18+3, eli kovaa vauhtia raskauden puoliväli lähenee. Maha on nyt selkeästi alkanut pyöristymään viime viikkojen aikana. Kuntosalillakin selvästi treenitopin alta näkyy, että joku pömpöttää. Farkun napit eivät mene enään kiinni ja housut ovat alkaneet puristamaan mahan kohdalta. Olen alkanut tuntemaan ihan todella hentosia liikkeitä silloin tällöin, lähinnä iltasella nukkuman käydessä. En tunne päivittäin, mutta silloin tällöin. Olo on ollut todella hyvä ja energinen viime viikkojen aikana ja jotenkin huomaan nyt viimeisen 2- 3 viikon aikana, että ruokahalu on oikeasti palannut normaaliksi sen ekan kolmanneksen pahoinvoinnin jälkeen. Viikot 12- 16 meni jotenkin vielä sillä meiningillä, että kasviksia ja terveellisiä asioita ei tehnyt mieli, mutta nyt on taas alkanut maistumaan! Olenkin saanut ruokavalioni takaisin normaaliin terveelliseen ja siitä olen erittäin iloinen! Olen jaksanut käydä treenaamassa noin 4 kertaa viikossa ja sekin on tuonut han hirveästi lisä energiaa.

Ajattelin vähän kirjoittaa vaatteista, mitä tähän mennessä on hommattu meidän pikku neidille. Minusta vaatteiden valinta on ollut alussa todella vaikeaa kokojen puolesta. Minulla on nyt ehkä jopa enemmän vaatteita 62+ kokoisina. Pieniä kokoja on vielä todella vähän. Jotenkin löydän itseni kaupassa tuijottamasta koon 50 ja koon 56 vaatteita ja ne näyttää niin pieniltä, että mietin miten niihin ylipäätään kukaan voi mahtua...



Koska talvivauvaa odotetaan, niin yllä oleva Reiman talvihaalari ja villahaalari olivat yksi ensimmäisistä ostoksistamme. Talvihaalarin ostin ihan uutena alennuksesta ja se on Muumi by reima kuosilla ja kätevillä käännettävillä punteilla ja hihoilla. Minusta tämä oli ihan täydellinen kuosi ja väriyhdistelmä ulkosuomalaiselle tammikuun vauvalle. Villahaaalari on vähän suurempaa kokoa, se on vasta ensi syksyksi ajankohtainen. Villahaalarin vieressä on äitini neulomat villasukat ja lapaset.



Bodeista tällä hetkellä mukaan on tarttunut ihan arkisia, tosi neutraalin värisiä kietaisubodeja sekä muutama vähän räväkämmän värinen ja kuosinen body, jotka eivät ole kietaisumuodossa. Tykkään hirveästi noista Muumi by martinex kuoseista ja ne ovat musta tosi kivat tänne ulkomaille, missä muumit tunnetaan, mutta kenelläkään ei ole muumi vaatteita tai leluja. Toi harmaan sävyinen taitaa olla kokoa 62 ja tumman sininen pikkumyy body suurempaa kokoa 74. Sit siinä on yksi Stokkan aleista löytämäni mini rodinin kesäbody kauluksilla ensi kesäksi. 


Vähän urheilullisempia vaatteita on myöskin tarttunut mukaan (ylläri, kun itse voisi kulkea kaiket päivät addun verskareissa). Ton vaaleanpunaisen Metsolan collegehaalarin löysin Stokkan aleista kesällä. Se malli on mielestäni niin ihana ja niin comfin oloinen, että se oli pakko ostaa. Se on ihan pientä kokoa 50/56. Sitten tilasin addu Originalsin hupparisetin, joka on koossa 3-6 kk. Sen olisin halunut harmaana, mutta vaihtoehtoina oli vain pinkki tai musta, niin päädyin sitten tähän pinkkiin. En tykkää kirkkaasta pinkistä yhtään ja tämä oli mielestäni vielä siinä rajamailla, että on ihan ok. Täytyy nyt pitää silmät auki, jos osuisi syksyllä vielä toi setti harmaana eteen. Originalsilta päätyi myöskin suloinen valkoinen teepaita alennusmyynneistä matkaan koossa 68. Sitten siinä on ihan tavallisia olohousuja eri väreissä päivittäiseen käyttöön koossa 56 ja 62.

Housuja/legginsejä on muutamat eri väreissä. Tossa yläpuolen kuvassa on ihan Kappahlista meidän äitin ostamia valkosissa sävyissä ja sit siinä on yhdet itseni ostamat värikkäämmät Aarre-kid merkkiset housut isommassa koossa 74. Ihastuin kovasti tuohon kuosiin ja olisin halunnut samasta bodynkin, mutta ne olivat aleista jo loppu. 

Toisessa kuvassa on yhdet Newbien puuteripinkin sävyiset farkut sekä newbien henkselihaalarit siihen sopivalla teepaidalla ensi kesäksi ja syksyksi. Tykkään hirveästi henkselihousuista ja haalareista, mutta niiden käytännöllisyys mietityttää jonkin verran. Tilasin kuitenkin parit henkselihaalarit ja housut tulemaan viime viikolla, niin täytyy tutkiskella niitä, miten ne pelittää.
Yökkäreitä on kertynyt muutama. Toi kalakuosinen on Hillan yökkäri koossa 56 ja noi muut ovat kaikki lahjaksi saatuja suuremmassa koossa. Toi joutsen kuosi on minusta ihan kiva, mutta muut kuosit eivät ole omia suosikkejani. Yökkäreitä olen nyt katsellut eri paikoista ja ostankin varmasti pari sellaista ihan omaa suosikkia pienemmissä koossa tulevina viikkoina. 

Sen lisäksi mukaan on tarttunut yksi hai- makuupussi, joka oli mielestäni niin super ihana, että se oli pakko ostaa, vaikka hintaa olikin aika paljon. En edes tiedä kuinka hyödyllinen se tulee olemaan, mutta se on kiva ihan vauvan huoneessa vaikka sisustuselementtinä. 

Tilasin viime viikolla ison kasan pienempiä vaatteita myöskin newbie- merkiltä. Jotenkin se niiden hinta-laatu suhde on mielestäni kohdillaan ja kuosit ja värit ovat kivoja. Ne vaatteet odottavat äitini luona, koska Kappahlin kautta ei saa tilattua ulkomaille. Lisäksi kälyni on luvannut metsästää minulle kirppareilta tiettyjä mini rodinin, gugguun ja mainion pieniä kokoja, koska täällä meillä päin ei ole kirpparikulttuuria samalla tavalla, kuin suomessa. Itsekkin ajattelin mennä kiertämään pari kirpparia tulevana viikonloppuna, kun suomessa kerran olen käymässä. 

Oletteko te ostaneet paljon bodeja ja housuja koossa 50? Ne näyttää niin kamalan pieniltä, että mahtuuko niihin kukaan? Itse en oikeen ole koskaan nähnyt kovin pientä vauvaa syntyessä. Meidän perheessä kaikki vauvat ovat olleen +50 senttisiä syntyessä..Kai sitä voisi edes muutaman jutun ostaa koossa 50 ihan varon vuoksi...auttakaa te viisammat minua!



15 kommenttia:

  1. Mä oon ostanut siitä 56cm alkaen lähes kaikki vaatteet. Muutama ihan mini 50cm, mutta mielummin oon ostanut housut esim. käännettävillä lahkeilla tai bodyt käännetävillä hihoilla. Esikoinen oli 49cm syntyessään ja ne 50cm bodyt meni kolme viikkoa. Ihania vaatteita oot ostanut. Pitäisi itse käydä läpi esikoiselta säästetyt ja nyt viimeaikoina ostetut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!Niin itsekin mietin, että kääntää sitten vaikka lahkeita ja hihoja niistä 56 kokosista ennemmin kuin hanstraa niitä 50 kokosia nyt kassi kaupalla kotiin :) Täytyy vaikka pari juttua ostaa koossa 50 ihan ekoille päiville/viikoille. Vauvanvaatteita on niin kiva käydä läpi ja järjestellä kaappeihin!

      Poista
  2. Tykkään aina katsella, mitä muut on ostaneet. Ihania vaatteita. :) Mä himoitsin myös just tota toppahaalaria jossain kohtaa, mut en sit muista et oliko hinta vai saatavuus syynä, etten ostanut. Tai ehkä löysin aiemmin jo toisen.

    Meillä on nyt aika paljon 56-kokoista vaatetta. Muutama 50 varalla. Moni sanoo, että 50 jää nopsaa pieneksi ja 56 voi kääriä hihoja, mutta en mä silti halua et vauva hukkuu vaatteisiin ekoina viikkoina. Eikä ne kirppiksellä paljoa maksa 😊 Seuraavaksi alan hamstraa 62 ja 68 kokoja, mutta musta taas tuntuu, että miten vauva ikinä on muka niin iso, että niihin sopii 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, vaatteita on niin kiva katsella ja vertailla, että millaisia muut ovat ostaneet:)
      Se muumi-haalarin hinta oli tosiaan aikas paljon. Onneksi sain napattua verkkokaupasta viimeisen pienimmän koon -30% alennuksella. Sillä hinnalla juuri raaskin ostaa. Minusta se sinunkin ostama toppahaalari oli ihana kuosinen!

      En kanssa halua, että vauva hukkuu vaatteisiin. Täytyy ostaa muutamat jutut koossa 50 ja sitten 56 reilummin. Ja eikös raskauden loppuviikoilla saa jonkin sortin koko arvion vauvasta, niin jos silloin näyttää, että pieni kokoinen vauva tulossa niin sitten vielä kipin kapin ostamaan parit 50 kokoiset jemmaan :D

      Poista
  3. Aivan ihania pienen ihmisen vaatteita ♡ Millä viikolla teille on muuten selvinnyt tuo vauvan sukupuoli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin, pienet vaatteet on niin syätävän ihania <3
      Meille selvisi sukupuoli 90% varmuudella nt-ultrassa viikolla 12+3 ja se varmistui sitten viikko sen jälkeen, kun nipt-testin tulokset tulivat kotiin. Täällä tosiaan tehdään nykyään kaikille raskaana oleville se nipt- testi maksuttomana tutkimuksena. Ja nt-ultrassa täällä arvio annetaan sen nub- teorian mukaan, joka kuulemma 90-95% pitää paikkaansa. Tai lääkäri tietysti kysyy, että haluaako arvion kuulla. Jos haluaa vasta ihan varman tiedon, niin pitää odottaa sitä nipt-testin tulosta.

      Poista
  4. Ihania vaatteita! Ja tuo hai pussukka😍
    Mä olin kans ihan varma, et eihän mikää 50cm nyt tuu menemään meidän vauvan päälle, vaikka yks kaveri vakuutteli, et kyl se vaan menee. Ja niinhän sitten vaan pitikin ostaa esim t-paita hihaisia 50cm bodyjä vauvan synnyttyä, kun kun en niitä ollut ollenkaan hankkinut ja oli lämpimät säät :D meillä siis pituus syntyessä 49cm ja paino 3,7kg ja meni vajaan kuukauden 50cm koko. Nyt taas tuntunu olevan pojan kasvu ihan hirmu nopeaa ja siirryttiin just 62 kokoon, ja pari bodyä näyttää jo ihan kohta jäävän pieneksi :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toi hai pussukka oli kyllä niin ihana <3
      Hyvä tietää! Kyllä minä nyt teidän viisaampien innottamana hommaan jonkin verran ihan niitä 50 kokosia vaatteita. Talvivauvan kanssa voi onneksi olla suht varma siitä, että pitkähihaset ja punttiset riittävät. Voi apua, kuinka hurjaa vauhtia siellä kasvetaan! Haikeaa :(

      Poista
  5. Ihanilta näyttää kaikki vaatteet, joita oot ostanut🙂 Ootko muuten aatellut ostaa Suomesta äitiyspakkausta? Kuulin, että jotkut ulkosuomalaiset ostavat sen, niitä on siis ihan virallisesti myynnissä sen yrityksen sivuilla, joka toimittaa sitä pakkausta. Itse olen vielä ostellut aika vähän mitään, kun olen ajatellut, että siinä äitiyspakkauksessa on niin paljon vaatteita🙂 Mutta kyllä mukaan on jotain tarttunut mm. Jenkeistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:)
      En ollut ikinä kuullut, että sen äitiyspakkauksen voisi ostaa! Aina vain ajattelin, että enhän minä sitä saa, koska en suomessa enään kuulu mihinkään sosiaaliturvan piirin. Täytyykin tsekata se pakkauksen sisältö, että millaisia kuoseja ja värejä siellä on. Kiittti vinkistä!
      Meneekö se sitten niin, että kun laskettu aika on tammikuussa 2020, niin sitten saa/voi ostaa äitiyspakkauksen 2020?
      Ei minäkään vielä ihan hirveesti ole ostanut. Nyt ihan viime päivinä on alkanut ja tullut hirveä vimma vauvan vaatteisiin :D
      Olisi kiva nähdä postauksen muodossa, millaisia juttuja löysit esim. jenkeistä vauvalle!

      Poista
    2. Luulisin, että voit ostaa äitiyspakkausen 2020, sillä jos ostat tuon "kovalla rahalla", niin eihän sitä säädellä mitenkään:) Katsoin sitä sivustoa, niin siellä oli jokin kesäale käynnissä, mutta kuitenkin boksi maksoi 300e. En osaa sanoa, onko se kallis hinta siitä. Kannattaa varmaan miettiä, et tykkääkö boksin sisällöstä niin paljon, että haluaa ostaa sen.

      Poista
  6. Oikein suloisia vaatteita pienellä ♥

    Olin myös esikoista odottaessa lukenut paljon kommentteja, että 50 tai edes 56 kokoja ei kannata kamalasti ostaa, koska menevät niin vähän aikaa tai ei ollenkaan. Kuuntelin noita kommentteja ja ostin lähes vain 62 koosta alkaen vaatteita. 50 kokoisia vaatteita minulla ei tainnut olla kuin muutama hassu jos sitäkään. Otin jopa synnärille vain 56 ja 62 kokoisia vaatteita. Noh, esikoinen syntyi lasketun jälkeen 51 cm pitkänä ja 3010 g painavana. Imetys ei ottanut tuulta purjeiden alle, joten paino putosi jonnekin 2700 g ennen kuin kotiuduimme. Kaikki ne 56 koon vaatteet olivat valtavia ja roikkuvia hänen päällään. Kaikki vaatteet tippuivat ja harmitti, ettei ollut yhtään sopivaa yöasuakaan. En ehtinyt ostoksille imetyksen yms takia, joten alku oli vaan mentävä niillä. Jopa ne muutamat 50 kokoisen vaatteet olivat alussa todella isoja.

    Vauvat ovat todella erikokoisia jo syntyessään ja on niin tapauskohtaista, meneekö suoraan 56 tai jopa 62 koko vai onko 50 kokokin iso. Suosittelisin vaikka kirpparilta halvalla hankkimaan varalle myös niitä ihan pieniä kokoja, koska siitä vauvan kanssa pesiytymisestä on niin vaikea päästä ostoksille. Liikaa ei tietty kannata hamstrata niitä, kun menevät niin hetken.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3

      Ja kiitos vinkistä! Kyllä olen nyt päätynt siihen, että ostan muutamat jutut koossa 50 ihan varon vuoksi. Juuri kuten sanoit, niin vaikka kirpparilta ja tai jostain vähän halvemmalla, ettei niihin ainakaan upota omaisuutta. Mutta onhan se sit kiva, että on jotakin kivaa päälle laitettavaa, jos vauva onkin ihan pieni :)

      Poista
  7. Ihania vaatteita, pitäisi itsekin tehdä vastaava postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos!
      Täytyykin käydä lukemassa sinun blogiasi. Löysin linkin nimesi takaa;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Odotus on päättynyt- kiitos

Moikka! Niinkuin olettekin huomanneet, niin hiljaiseloa on ollut ilmassa viime aikoina..ei ole aika eikä rahkeet riittänyt blogin päivittämi...