keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Vauvan huone

Vauvan huoneen sisustus ja laittaminen on ollut monta kuukautta kestävä projekti, joka alkaa pikkuhiljaa tulemaan päätökseen. Huone on ihan paria yksityiskohtaa vaille valmis.
Meillä huone vauvalle oli ihan must, minä en halua ottaa vauvaa nukkumaan edes alussa meidän huoneeseen. Ei sillä ettenkö sitä haluaisi, mutta minä olen jotenkin aina ajatellut niin, että hänet totutetaan heti alussa nukkumaan omassa sängyssä. Sen lisäksi haluan ehdottomasti antaa nukkumarauhan miehelleni, jolla töihin meno on edessä jo parin- kolmen viikon päästä synnytyksen jälkeen. Olen sitä mieltä, että yritetään hinnalla millä hyvänsä pitää yksi selväjärkinen huushollissa ja toinen ( eli minä) joka saa haperoitua väsymyksen takia. Minä kuitenkin olen se, joka alussa tulee vauvan ruokkimaan läpi päivän ja yön, niin minulle on jotenkin loogista, että menen itse nukkumaan alussa vauvan huoneeseen ( tai viereiseen). Koska meidän makkari ja lastenhuoneet ovat eri kerroksissa, niin saa mieskin sitten nukuttua paremmin. Hän alkaa hoitamaan sitten enemmän huushollia ja ruokapuolta siinä vaiheessa, kun omat silmäni eivät enään pysy auki. Tämä on meidän yhteinen pläni! Toiset pitävät meitä ihan kahjoina, kun ei oteta vauvaa meidän huoneeseen nukkumaan, mutta me ollaan tässä vaiheessa molemmat vahvasti tämän suunnitelman kannalla.


Vauvan huoneessa on tietysti pinnasänky, joka päädyttiin ostamaan pitkän pähkäilyn jälkeen Belgialaiselta merkiltä Quax. Pitkään mietittiin Ikean sänkyä, mutta sitten loppujen lopuksi saatiin tämä laadukkaampi sänky vain pari kymppiä suuremmalla hinnalla tarjouksesta. Laadun tuntee hyvin sänkyä kasatessa tai ihan vaan kokeilemalla. Tämä on paljon jämäkämpi, kuin se Ikean sänky. Patjakin on hommattuna, mutta se on vielä anopin varastossa odottamassa tänne meille kuljetusta. Pinnasängyn viereen hommasin keinutuolin, jossa saan imettää tai vaan keinutella vauvan kanssa. Tuoliin laitoin pehmeän lampaan taljan ja selkää tukevan tyynyn, että siinä on mukava istua. Tuolissa tärkeää oli minulle se, että se istuin on tarpeeksi matalalla, että minulla ylettyy jalat tukevasti maahan. Sisustus on toteutettu Taito-shopin opetus julisteilla, joissa on suomen metsän kasveja. Toisella seinällä on kokoelma metsän eläimiä. Olin jo kauan sitten ihastunut noihin eläimen päihin seinällä, joten ne komistavat nyt pienokaisen nukkumanurkkausta. Eläimen päät ovat hollantilaiselta merkiltä Kidsdepot, paitsi tuo puinen hirven pää. Se on löydetty täältä yhdestä pienestä paikallisesta sisustusputiikista. Keinutuolin viereen "nikkaroimme" itse tuollaisen yöpöydän, jossa on käytetty perintönä saatua metallista jalustaa, johon sahasimme puusta tollaisen pöytälevyn ja mieheni kiinnitti sen tohon jalustaan. Kuvassa pöydälle valui vettä huonekasvia kastellessa, älkää välittäkö tosta läikästä! Pöydälle pitäisi löytää vielä jokin kiva yövalo.
Hoitopöydäksi valikoitui samalta quax merkiltä sängyn kanssa Loft-malli. Siihen ihastuttiin ton mallin vuoksi: noi avoimet laatikostot yläpuolella ovat kätevät, johon saa käden ulottuville pyyhkeitä, vaippoja, ihan mitä vain! Sitten noihin kahteen vedettävään laatikkoon mahtuu tosi hyvin vaatteita. Meillä on suuri vaatekaapisto tuolla huoneen matalassa päädyssä, mutta huomasin ilokseni, että noihin laatikostoihin mahtuikin melkein kaikki pienet vaatteet. No, jää kaappeihin enemmän tilaa lakanoille, peitoille ja leluille. Lisäksi hoitopöydästä saa ton hoitoalusta ulokkeen purettua pois, eli siitä saa sitten ihan lipaston, kun hoitoalusta ei enään ole tarpeellinen. Hoitopöydän viereen laitoin Ikeasta ostetun vaaterekin, jossa roikkuu mekkoja ja potkupukuja, puoliksi ihan sisustuselementtinä. Hoitopöydälle innostuin itse virkkaamaan noita sisustuskoreja Tarina Sinusta- blogin postauksen innoittamana, mihin saa vielä kaikkia hoitotuotteita ja vaikka sukkia kätevästi lähettyville. Ton lattialla olevan isomman sisustuskorin virkkasin myöskin itse pyykkikoriksi. Sillä saa kätevästi kuljetettua likaiset vaatteet pesuhuoneeseen. Siihen DIY-projektiin olen todella tyytyväinen. 



























Lisäksi huoneessa on pieni leikkinurkkaus: "karhun talja" leikkimatto ja baby gym, jossa roikkuu pienet muumit. En sitten tiedä kuinka paljon tämä leikkipaikka on hyödyllinen täällä makuuhuoneessa, vai muutetaanko niiden kanssa heti kättelyyn alakertaa olohuoneen lattialle. Ne nyt ovat tässä vaiheessa sisustuselementteinä täällä. Toi karhumatto on belgialaiselta merkiltä Wild & Soft. Heillä on ihan mielettömän hauskoja sisustus juttuja vauvan- ja lastenhuoneisiin. Se matto on niin pehmeä, että oltaisiin haluttu mennä itse köllöttelemään sen päälle :D Siinä yhdessä kuvassa on vielä tuo itse virkkaamani pesukori lähempää, jossa majailee tällä hetkellä Pentikin puput ja pari vilttiä.



























Tältä näyttää meidän vauvan huone! Patja saapuu tulevina viikonloppuina, niin sitten pääsen laittamaan sängynkin vielä viimesen päälle kuntoon. Sen lisäksi puuttuu tosiaan se yövalo ja sellaista pientä hoitotavaraa, kuten kuumemittari, itkuhälytin ja hoitotuotteita. Mutta niitä hommaillaan tässä vielä pikkuhiljaa. Vaippoja meillä on kaappi täynnä! Niitä saatiin lahjaksi mieheni vanhemmilta.

4 kommenttia:

  1. Kivan näköinen lastenhuone🙂 Teillähän on kaikki jo valmiina! Me ei olla vielä laitettu ollenkaan lastenhuonetta, kun laittettiin pinnasänky meidän parisängyn viereen. Mutta ihan hyvä idea tuo, että vauva+äiti voi nukkua eri huoneessa ja antaa työssäkäyvälle mahdollisuuden levätä öisin. Pitää pitää mielessä tuo vaihtoehto🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Täällä alkaa tosiaan olemaan kaikki valmiina. Ihan vaan senkin takia, etten itse ole pystynyt hillitsemään itseäni :D Ja toisaalta kun sitä ei koskaan tiedä, koska vauva päättää saapua, niin haluan, että paikat on kunnossa jo hyvissä ajoin. Olen tosi monelta kuullut, että kun he ovat jääneet viikkoa ennen laskettua aikaa kotiin, niin vauva on tullut seuraavana päivänä ja heillä ei ole ollut vielä mitään valmiina kotona. Vaunut meiltä edelleenkin puuttuu, mutta muuten kaikki on valmista :) Katsotaan, miten meidän nukkumajärjestely tulee käytännössä toimimaan!

      Poista
  2. Ihana huone! Niin rauhallinen ja kaikki sopii kauniisti yhteen :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Odotus on päättynyt- kiitos

Moikka! Niinkuin olettekin huomanneet, niin hiljaiseloa on ollut ilmassa viime aikoina..ei ole aika eikä rahkeet riittänyt blogin päivittämi...