maanantai 22. heinäkuuta 2019

nipt-testin tulokset ja sukupuolen paljastus

Pienen tauon jälkeen on aika tulla kirjottelemaan kuulumisia. Kotiuduimme suomen lomareissulta ja kotona meitä odotti kirje sairaalan ihmisen perimätieteen yksiköstä. Tiesimme heti, että kuoressa on pari viikkoa sitten tehdyn nipt-testin tulokset. Tiesimme myöskin uutisten olevan hyvät, sillä meille olisi soitettu henkilökohtaisesti, jos jotakin olisi löytynyt. Kirjeessä oli listattu tutkimustulokset kromosomi 21 (Downin syndrooma), kromosomi 18 (Edwardsin syndrooma) ja kromosomi 13 ( Pataun syndrooma) osalta, joiden kaikkien tulokset olivat normaalit. Kirjeessä kirjoitettiin, että riski vauvamme osalta näihin poikkeamiin on olematon. Helpotus! Meidän sairaalan labra on ilmeisesti yksi Euroopan edelläkävijöistä nipt-testauksen osalta, jonka vuoksi kaikille sairaalan asiakkaille tehdään nipt plus-testaus. Se tarkoittaa sitä, että vauvan kaikki kromosomit tutkitaan erikseen, ei siis ainoastaan noita 21, 18 ja 13. Sen lisäksi testistä saadaan tietoa äidin terveyteen liittyen. Testin avulla voidaan löytää esimerkiksi jos äidillä on jokin syöpä. Nämä plus- testauksen tulokset olivat kaikki normaaleja.

Nipt-testin avulla katsotaan myöskin vauvan sukupuoli ja se on aina 100% varma, kun kromosomitasolla asiaa tutkitaan. Kerroinkin viimeksi, että nt-ultrassa lääkäri epäili vauvamme sukupuolta jo hyvinkin varmasti ja nyt tämän nipt-tuloksen ansiosta saimme selvyyden asiaan. 
Pidin aikaisemmin raskaana olevien naisten sukupuolioloja ihan silkkana huu-haana😁 Raskauden alettua yllätyksekseni minulle tuli myöskin hyvin pian tunne siitä, että minä kannan tyttöä sisälläni. En osaa selittää sitä tunnetta sen tarkemmin, mutta mielessäni pieni alkio oli varmasti tyttö. Aloin kuvittelemaan elämäämme pienen tytön kanssa. Aloimme mieheni kanssa molemmat puhumaan tytöstä. Oloni vahvistui ja vahvistui viikkojen edetessä ja pahoinvoinnin lisääntyessä. Olin lukenut paljon eri lähteistä, kuinka tytöt saavat äidin voimaan pahemmin kuin pojat. Vanhan kansan sanonta kertoo myös sen, että tyttö vie äidin kauneuden raskausaikana, kun taas poika lisää kauneutta ja hehkeyttä. En nyt välttämättä aina usko vanhan kansan sanontoihin, mutta sillon olon ollessa pahimmillaan muistan katsoneeni peiliin ja todenneeni, kuinka hirveän näköinen olen. Silloin sain myöskin vahvan tunteen siitä, että tyttö siellä kasvaa. Kaikki ystävämme ovat myöskin sanoneet, että mieheni on niin ”tytön isä”, että teille varmasti tulee tyttö. No, siinä ultrassa lääkäri sitten sanoi, että olen melko varma sukupuolesta ja kysyi, että haluammeko tietää. No tottakai! Tyttöä hän meille tarjosi ja me vain hymyilimme toisillemme. 

Nipt-tuloksen kirjeessä oli erillinen linkki nettisivulle, josta pääsi halutessaan katsomaan vauvan sukupuolen. Sieltä meille sitten vielä varmistui, että meille tulee pieni tyttö ❤️ Pakahdun onnesta. Olen aina haaveillut tytöstä ja nyt se haave toivottavasti käy toteen! Hyvä näin, sillä ehdimme suomessa jo vähän shoppailemaan tytön vatteita. Tai on siellä neutraalejakin vaatteita joukossa, mutta suurin osa kuitenkin enemmän tyttö painotteisia. Helsingin stokkalla sattui olemaan vielä hyvät aleet, josta löysimme vähän kalliimpia ja laadukkaampia suomalaisia merkkejä -50 % alennuksella. Itse olen suuri kotimaisten tuotteiden kannattaja (varsinkin vaatteet, jotka ovat vielä tehty suomessa, eikä missän Kiinassa)ja haluan lapsellemme paljon kaikkea suomalaista, vaikka täällä keski-Euroopassa asustelemmekin. Ostimme myöskin alesta Reiman toppahaalarin pienimmän koon, sillä odotamme talvivauvaa. Se oli ihan super söpö. Äitini on alkanut jo kovaa vauhtia kutomaan meidän tulevalle prinsessalle kaikkea. Ensimmäiset villasukat ja lapaset olivat jo valmiina ja nyt hän alkoi tehdä villahaalaria ja pipoa, jotka sopii värimaailmaltaan siihen reiman vaalean harmaaseen toppahaalariin. Äitini myöskin innostui kovasti shoppailemaan ja oli ostanut ison pinon vauvanvaatteita meille. Meillä oli lievästi ylikiloja paluumatkalla, kun matkalaukku oli puolillaan vauvan vaatteista 😂

12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos <3 Täällä kovasti jo jännätään teidän vauvan sukupuolta:)

      Poista
  2. Onnea ja tervetuloa kerhoon <3 ;) alun "sokista" huolimatta täälläkin ollaan into piukkana tytön takia, onhan nuo tyttöjen vaatteet niin ihania. Toki meillä sukupuoli ei 100% varma, koska aina voi tulla yllätyksiä kun tyttöä luvataa ultrassa ja varsinkin meillä, kun vauva painoi pyörimään niin että kolisi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Me olimme molemmat alusta alkaen salaa toivoneet tyttöä. Olemme niin intoa täynnä, kun toive käy toteen! Juttelin jokin aika sitten erään ystävän kanssa, joka oli kokenut kamalan ”sokin” siinä vaiheessa, kun lääkäri oli kertonut vauvan olevan poika hänen toivoneen tytön sijaan. Ystäväni oli kuulemma ollut melki viikon päivät ihan allapäin ja saanut jonkin sortin masennuksen. Monesti mietin, miten itse olisin reagoinut jos meille olisi tulossa poika. Tottakai tärkeintä on, että vauva on terve<3 Kiva kuulla, että siellä ollaan jo innoissaan tytöstä. Ja kuten sanoit: ne vaatteet on ihan super söpöjä!

      Poista
  3. Oi ihanaa, onnea tytöstä! Mä myös ajattelin aina, että just joo, mikä ihmeen poika- tai tyttöolo. Mutta kun sen itse ekaa kertaa tunsi ihan raskauden alusta alkaen, aloin ymmärtää. :D

    Onpa mielenkiintoista, että siellä pääsee noin tarkkaan tutkimukseen tossa niptissä. En oo kuullutkaan, että sillä voitaisiin tutkia noin paljon muutakin. Varsin hyödyllistä, toivotaan että rantautuu joskus Suomeenkin yleisempänä tutkimuksena. Hyvä myös, että kaikki oli ok. :) Ilmeisesti olosikin alkaa olla jo hyvä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, se olo oli jotakin ihan käsittämätöntä. Nyt ymmärrän minäkin :D
      On minun mielestä todella hienoa, että testaus on kehittynyt niin kovasti. Luulisi, että jossain vaiheessa rantautuu maksuttomana suomeenkin. Onhan suomessa terveydenhuolto ja varsinkin raskauden seuranta neuvoloineen ihan huippu tasoa! (Vaikkei kaikki neuvola palveluihin olekaan aina ihan tyytyväisiä)

      Olo on muuttunut jo aikas normaaliksi. Ruoka on maistunut ja hajut eivät saa enää oksennusta kurkkuun! Väsymyskin on alkanut helpottamaan. En jotenkin jaksa kerralla syödä kovin paljoa ja varmasti sen vuoksi nälkä yllättää aina todella nopeasti. Muuten menee hyvin!

      Poista
  4. Onneksi olkoon! <3 Ihanaa että kaikki on hyvin!

    VastaaPoista
  5. Voi ihanaa, että siellä on kaikki hyvin <3 suuren suuret onnittelut tytöstä. Mahtavaa, kun olet päässyt ostamaan ihania vauvanvaatteita ja voi halutessaan ostaa sukupuolen mukaisesti. :) Onnea <3

    VastaaPoista
  6. OI! Pääsin vasta nyt lukemaan kotiin blogeja; paljon onnea tytöstä ja muutenkin positiivisista uutisista ♥ Aina niin helpottavaa kuulla, että kaikki on hyvin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Odotus on päättynyt- kiitos

Moikka! Niinkuin olettekin huomanneet, niin hiljaiseloa on ollut ilmassa viime aikoina..ei ole aika eikä rahkeet riittänyt blogin päivittämi...