maanantai 8. heinäkuuta 2019

Nt-ultra ja NIPT-testi

Tänään koitti vihdoin kauan odotettu nt-ultra ja se nipt-testi kromosomihäiriöiden tutkimiseksi. Nyt elellään täällä siirrosta laskettuna viikkoja 12+3, mutta tän päivän ultra antoi taas viikot 12+5. Lääkäri sanoi, että lasketun ajan voi pitää hyvin siinä 17.1.2020. Aloitetaan sillä, että ultrassa oli kaikki juuri niin kuin pitääkin! Niska poimun perusteella riskit häiriöihin ovat hyvin matalat. Eli sen osalta kaikki näytti hyvältä. Päästiin katselemaan jo pikkuisen aivoja, sydäntä, mahalaukkua, virtsarakkoa ja selkää ja käytiin molemmat kädet ja jalat yksitellen lävitse sormineen ja varpaineen. Pikkuisemme oli jo ihan ihmisen näköinen! Vitsi kuinka oli ihana nähdä hänet siellä liikehtien ja meille heilutellen. Sydän löi 163/minuutissa. Senkin osalta kaikki oli kunnossa. Oli myös kiva kokemus, kun pääsi ensimmäistä kertaa ultrattavaksi mahan päältä. Ei tarvinut levitellä haaroja lääkärille! Pääsimme seuraamaan pienokaisemme liikehdintää varmaan jonkun 20minuutin ajan ruudulta. Oli todella hyvä fiilis, kun lääkäri otti meidät ajan kanssa vastaan ja selitti koko ajan mikä mikäkin on.

Ultran jälkeen minut punnittiin ja katsottiin vielä verenpaineet ja täytettiin lippu lappuset nipt-testiä varten. Painoni ei ole vielä palautunut normaaliin pahoinvoinnin jäljiltä. Olin noin 1-1,5kg kevyempi kuin yleensä. Saattaa osa tietysti olla lihastenkin haurastumisesta, sillä olen todella sportti-kroppainen naiseksi. Lääkäri ei kuitenkaan ollut huolissaan painosta. Nostetaan sitä tässä nyt pikkuhiljaa. Verenpaineet olivat myöskin ok!

Lääkärin jälkeen marssimme sairaalan labraan, jossa sitten otettiin tämä nipt-testi. Sillä katsotaan siis äidin verestä lapsen kromosomi poikkeavuuksia ja tiettyjä sairauksia. Testi on todella luotettava ja negatiivisia tuloksia voi pitää lääkärin mukaan suhteellisen varmoina. Jos testistä löytyy jotakin poikkeavaa, niin sitten tehdään lapsivesipunktio vielä asian varmistamiseksi. Verta otettiin yhteensä about 7 putkiloa, eli aika laajasta testistä taitaa olla kyse. Pelkäsin jo pyörtyväni siihen näytteen ottoon, mutta selvisin onneksi ihan hyvin:) Sen jälkeen nopeasti vaan pieni verensokeri tankkaus.
Nipt-testin tulokset tulee 10 päivän sisällä kirjeitse kotiin. Joudutaan odottelemaan niitä tuloksia meidän suomen lomareissun ylitse. Mutta eipä meillä niistä tuloksista nyt mitään stressiä ole, kun se niska poimukin oli niin hyvissä lukemissa.

Saimme lääkäriltä jo ”melko” varman arvion sukupuolesta ultran perusteella. Sikiö oli yhdessä vaiheessa niin hyvässä asennossa sen osilta, että lääkäri oli jo melko varma sukupuolesta;) Hän varmisti näkemisensä vielä sen tunnetun nub-teorian avulla ja se antoi saman tuloksen, kuin mitä hän oli näkevinään. Sukupuoli varmistuu vielä sitten 10 päivän sisällä siitä nipt-testistä. Voin tässä vaiheessa sanoa, että oma sukupuoli ”oloni” osui oikeaan, jos se vain on se, mitä meille tänään lupailtiin;) Mutta palailen asiaan sitten sen varmistuttua!

Blogini saattaa olla tulevan viikon-pari vähän hiljaisempi, sillä olen todella huono kirjottelemaan kännykällä loman aikana. Yritän nauttia täysillä meidän suomen vierailusta ja yrittää levätä oikeen kunnolla raskaan ensimmäisen kolmanneksen jälkeen! Varmasti käyn lueskelemassa teidän muiden kuulumisia. Palaillaan  pian!

8 kommenttia:

  1. Jee, mahtavia uutisia taas! Ja hyvä, että sulla oli noin mukava kokemus nt-ultrasta. :) Mukavaa suomen vierailua myöskin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä helpotus! Gyne, joka ultrasi oli tosiaankin todella ystävällinen puhelias. Ja hän tulee ultraamaan minut koko raskauden läpi. Kiva tietää, että tullaan saamaan hyvää palvelua:)
      Kiitti! Sinne kanssa hyvät loman jatkot!

      Poista
  2. Kiva, että meni hyvin ja saitte tietää sukupuolenkin jo:) Pääsette hyödyntämään vielä alennusmyyntejäkin, jos haluatte tehdä jotain hankintoja. Me saadaan tietää sukupuoli vasta heinäkuun lopulla rakennneultrassa, joten vielä pitää odotella pari viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se sukupuoli oli kyllä kiva lisä. Ei yhtään ajateltu, että sen vois nähdä jo nyt. Vois käydä kattomassa alennusmyynneistä joo ensimmäiset ostokset pienokaiselle!
      No ei ole teillä enään pitkä aika rakenneultraan. Pian saatte tekin tietää kumpi sieltä tulee;) Jännää!

      Poista
  3. Voi vitsi, ihanaa että kaikki oli hyvin ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Odotus on päättynyt- kiitos

Moikka! Niinkuin olettekin huomanneet, niin hiljaiseloa on ollut ilmassa viime aikoina..ei ole aika eikä rahkeet riittänyt blogin päivittämi...