torstai 28. toukokuuta 2020

Vauvanvaatteista

Ajattelin vähän kirjoitella vauvanvaatteista: mitä ja kuinka paljon niitä ollaan tarvittu ja mitkä ovat olleet niitä eniten käytettyjä kappaleita. Ennen vauvan syntymää on tosi vaikea ensikertalaisen arvioida, että mitä tarvitaan ja kuinka paljon. Nyt muutaman kuukauden kokemuksen jälkeen on helpompi pohtia, että olivatko kaikki etukäteen ostetut vaatteet tarpeellisia, vai oliko siellä myös turhia juttuja seassa.

Jo ensimmäisien viikkojen aikana meille ilmeni, että me ei todellakaan oltu ostettu liikaa vaatteita etukäteen, päinvastoin. Bodeja kului joinakin päivänä 3kpl: yksi pissattiin märäksi hoitopöydällä, yksi kakattiin ruskeaksi imetyksen aikana ja yhden päälle puklattiin mahalaukun sisältö vähintään kerran päivässä. Me jouduttiin itseasiassa hakemaan hätäpäissään lisää pieniä bodeja, ettei meidän tarvinnut pestä pyykkiä joka päivä. Meidän lemppari bodeiksi ilmenivät lindexin kietaisubodyt mallinsa puolesta. Niiden malli sopii parhaiten meidän vauvan rakenteelle. Lindexin bodeissa on tosi kätevät ne tupla nepparit alapäässä. Meidän vauvalla on jotenkin pitkä vartalo verrattuna raajoihin, jonka vuoksi pidempi malliset bodyt sopii parhaiten. Lindexejä on meidän äiti lähettänyt useaan otteeseen meille tänne Belgiaan!


Newbien bodyt taas ei ole sopinut malliltaan ollenkaan niin hyvin, kuin nuo Lindexin. Niissä on jotenkin tosi lyhyt toi vaipan yli laitettava alaosa, joka on kaikissa koissa ollut aina tosi kihtana meidän vauvan päällä. Tykkään newbien eri kuoseista tosi paljon, jonka vuoksi harmittelin heti alkuun, että ne eivät mallin puolesta sovi hyvin päälle. Martinexin muumibodyt on ollut minusta tosi kivoja, mutta niissä on harmi, ettei niitä saa kietasumallina. Koot Martinexissa taas on tosi pientä, 62 koko meni meidän vauvalle 3-4 viikkosena, kun käyttöön oltiin just otettu muista vaatteista 56. Pahin pettymys kaikista ostamistani vaatteista on ollut nuo suomalaisen Blaa!:n bodyt! Ne ei ole sopineet sitten ollenkaan meidän vauvan päälle. Kaula-aukko roikkuu navassa, hihat ovat aivan liian löysät, kun taas bodia ei saa kunnolla kiinni, kun se on niin lyhyt mallinen. Meillä on nyt ollut about 10 bodya/koko ja se on ollut minusta ihan hyvä määrä. Ei tarvitse pestä joka päivä ja aina on varalla puhtaana pari kappaletta!





























Meillä ihan todella suosikkeja ovat olleet haalaripuvut, joita ollaan käytetty tosi paljon! Talvella ja alkukeväästä vedettiin sisällä collegejumppari bodyn päälle, joka oli mielestäni juuri sopiva asuyhdistelmä pitämään vauva lämpimänä. Pelkällä bodylla tuntui olevan liian viileä. Kuvassa on POPin jumppari, joka on ihan mielettömän hyvänlaatusta kangasta. Mainion puvuista ja kuoseista tykkää myöskin tosi paljon ja ne on saanut ihan hirveästi kehuja täällä Belgiassa! Olen todella tyytyväinen, että meillä on ollut 3kpl/koko näitä jumppiksia, niin ei ole tarvinnut pitää joka päivä samaa.

Legginsejä ja kollegehousuja ollaan myöskin käytetty tosi paljon. Ne on musta jokapäiväiseen käyttöön parhaimmat, mutta vielä vähän aika sitten ongelmana oli se yläosa, kun pelkkä body päällä vauva tuntui hieman viileältä ja kollegepaidat on musta olleet tosi vaikeakäyttöisiä pienillä vauvoilla. Ne nousee aina kainaloihin vauvaa käsiteltäessä. Olen käyttänyt collarien ja bodyn kanssa vielä villatakkia päällä, mutta siinä on vähän samaa ongelmaa, kuin collegepaidassa. Juuri tämän vuoksi olen tykännyt käyttään enemmän kokohaalareita, ne pysyy hyvin päällä ja lämittää koko kehoa. Nyt lämpimien ilmojen tullen sisälläkin on lämpimämpää ja ollaan menty paljon collari/leggins-body yhdistelmällä kotona. Housuja/legginsejä meillä on ollut 5-6/koko, joka on riittänyt oikeen mainiosti. Housut likaantuvat harvemmin, kuin paidat!


Olen ihan hullaantunut tyttöjen mekkoihin ja hameisiin ja niitä olinkin ostanut aika paljon etukäteen. Nopeasti kuitenkin tuli huomattua, että ne ovat tosi epäkäytännöllisiä, sillä mekko nousee vauvaa käsiteltäessä ja vauvan leikkiessä kainaloihin. Lisäksi vauvamme laittaa tällä hetkellä kaiken suuhun. Niinpä myöskin se mekko menee suuhun, kun se siinä edessä roikkuu. Oli aika näky viime viikonloppuna kun puin hellemekon neidin päälle kun oltiin mummulavierailulla. Mekko oli kuin joessa uitettu päivän jälkeen :D Mekkoja olen pukenut vauvalle oikeastaan ainoastaan kun jonnekkin ollaan menty ja sekin on jäänyt niin vähälle koronan takia...Olen kuitenkin jokaikisestä mekosta  tallentanut kuvan muistoksi, sillä ne ovat vaan niin suloisia vauvan päällä <3 


Yökkäreitä olen tilannut useaan otteeseen äidiltäni suomesta. Ihan super suosikeiksi meillä nousi Lindexin yökkärit niiden kätevän edessä olevan vetoketjun vuoksi. Ne osottautui alussa parhaiksi, sillä niiden kanssa on kätevä vaihtaa vaippaa yöllä. Täältä Belgiasta saa pääosin sellaisia ihmeellisiä yökkäreitä, joissa on takana nepparit. Ala siinä sitten keskellä yötä avaamaan niitä neppareita takaapäin, jos vauvalla on vaikka sattunut juuri kakkavahinko. Lisäksi täällä on kaikki yöpuvut sellaisilla jalkaterillä, jossa varpaat ovat aina haudutettuna siellä yökkärissä...me tykätään nukuttaa vauvaa paljain jaloin, ettei jalat hikoaisi niin paljon. Nyt kun yösyötöt ja vaipan vaihdot öisin ovat historiaa, ei mallilla ole enään niin paljon väliä, mutta silti ollaan edelleenkin käytetty suurimmaksi osaksi Lindexin yökkäreitä. Meillä on ollut niitä noin 5kpl/koko. Täytyy vielä todeta, että kuvasta näkyy nyt se totuus: en ole silittänyt vauvan vaatteita ensimmäisen pesukerran jälkeen :D Siihen ei ole riittänyt aika eikä jaksaminen...naurattaa, kun ne esimmäiset vaatepostaukset ovat niin sieviä, siliteltyjä vaatteita. Todellisuudessa puetaan ryppyiset vaatteet päälle, eikä eroa enään vartin päästä huomaa...

Täällä on ollut jo pidempään tosi kesäisiä ilmoja ja huomasin pahimpaan korona-aikaan, ettei minulla ollut tarpeeksi kesävaatteita meidän neidille. Heti kun kauppaan taas pääsi, menin maski päällä ostamaan lyhyitä bodeja vauvalle. Halusin kuitenkin päästä kauppaan, sillä täällä koot ovat pienempiä ja huomasin, että jouduin ottamaan bodeista hänelle jo 74/80 koon! Apua! Ja ne ovat ihan sopivia...nyt on kuitenkin lyhyitä bodeja, joita ollaankin käytetty päivittäin. Nyt pitäisi vielä etsiä kivoja shortseja kesäksi!

Vauvan vaatteet ovat aivan ihania ja vaikka minä niihin pienen omaisuuden olenkin kuluttanut, niin päivääkään en ole katunut edes niitä kalliimpia ostoksia, jotka jäivät 2 käyttökerran jälkeen pieniksi. Olen saanut niin mielettömästi iloa vauvan pukemisesta ja kivat vaatteet ovat tuoneet ikimuistoisia ja suloisia kuvia, joita on kiva näyttää lapselle, kun hän on isompi. Täytyy kuitenkin myöntää, että panostaminen on jäänyt vauvan kasvettua, sillä olen huomannut, että useimmiten käytetään kuitenkin niitä samoja lemppari kappaleita, jos ne vain ovat puhtaina. Kesällä me pestään muutenkin useammin pyykkiä, kun saadaan kaikki ulos kuivumaan. Nyt kun vauvan kasvu (toivottavasti) vähän alkaa hidastumaan, aion panostaa taas muutamaan hienompaan ja laadukkaampaan kappaleeseen ja ne ihan jokapäiväiset arkivaatteet hoitoon ostan Lindexiltä ja täältä vastaavasta kaupasta, jossa hinta-laatusuhde on kohdillaan! Täytyy kuitenkin mainostaa täälläkin, että meidän neiti on saanut ihan hirveästi kehuja hänen kivoista vaatteista täällä, sillä meillä on melki kaikki vaatteet ostettu suomesta. Suomesta saa niin erilaisia ja värikkäitä kuoseja verrattuna tänne. Siitä on tullut itsellekkin hyvä mieli, kun vauvan pukeutumista on kehuttu!





2 kommenttia:

  1. Lindexin bodyt on kyllä olleet parhaita kietaisumalleina, kun poika vähän kasvoi. Hänellä on myös pitkä selkä ja lyhyet jalat. Meille kävi kyllä ihan pienenä parhaiten Newbiet ja H&M:n kietaisut, mutta isompana kun siirryttiin kietaisuista pois, ne alkoi olla aika huonoja. Ne on jotenkin just lyhyitä ja leveitä, samoin PoPin bodyt.

    Oikeastaan nyt kietaisumalleista pois siirryttyä tuntuu, ettei mikään bodymalli ole riittävän kapea ja pitkä meille. :D Aina pussittaa jostain. Lindexin yöpaidoista en myöskään ole tykännyt, koska kaula-aukot on jotenkin ylisuuria. Tai ehkä ne on vain olleet jo niin käytettyjä. Muumipyjamat on meillä ihan parhaan mallisia! Niin ja noi muumibodyt on kans tosi hyviä, jännä kyllä, että mun mielestä taas ne on ison kokoisia :D

    Housuista tykkään eniten legginsseistä, collegehousut menee jotenkin niin kankeiksi ja paksuiksi, etten tykkää käyttää liikkuvaisella vauvalla. Lindexin baby -malliston leggarit on ihan mun ykkössuosikkeja.

    Tuon myös allekirjoitan, miltä vaatteet nykyään näyttää. En ole myöskään kertaakaan silittänyt niitä ekan kerran jälkeen ja vaatekaappikin on aina ihan sotkussa. :D Ja se vielä piti sanoa, että collegehaalarit olen kokenut meillä tosi huonoiksi ja epäkäytännöllisiksi. Vain ulkona kevätilmoilla ne on meillä olleet käteviä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän samalta tuntuu täällä, että bodyt eivät millään tunnu olevan tarpeeksi pitkiä :D Aika jännä, että siellä ollaan koettu ne martinexin vaatteet taas isoiksi! Meillä on niistä tosiaan aina yhtä kokoa isompi käytössä, kuin muista merkeistä. Niitä yökkäreitä en olekaan vielä edes kokeillut, täytyykin ehkä kokeilla..

      Meidä neiti on sen verran pullukka, että ne Lindexin kaula-aukot on ihan passeleita. Muistelinkin, että sinä olit juuri niistä kaula-aukoista kirjotellut blogissasi ;)
      Itse olen kanssa tykännyt Lindexin leggareista, varsinkin niistä rib-malleista.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Odotus on päättynyt- kiitos

Moikka! Niinkuin olettekin huomanneet, niin hiljaiseloa on ollut ilmassa viime aikoina..ei ole aika eikä rahkeet riittänyt blogin päivittämi...