tiistai 19. maaliskuuta 2019

Ainakin lääkityksen pitäisi olla kunnossa...!?

Halleluja, eilen nappasin viimeisen pillerin! Kyllä sitä näköjään voi ihminen tulla vähästä onnelliseksi. Nyt vaan odotellaan kiertopäivä kolmosta, että päästään pistämään ensimmäinen gonal-f. Tai jos kuukautisia ei kuulu, niin sitten pistetään perjantaina. Kaikilla ei tule tyhjennysvuotoa yhden pillerilaatan jälkeen. Katsotaan miten käy. Olen melko varma, että minulla menkat tulee normaalisti. Ne ovat aina tulleet, oli sitten pillerit käytössä tai ei!

Eilen minulla oli sessio klinikalla, jossa kätilö kävi kanssani läpi kaikki neljä lääkettä, jotka ovat mukana tässä ivf- kierrossa. Kolme näistä neljästä tulee pistosten muodossa, eli gonal- f, cetrotide ja pregnyl. Sitten punktion jälkeen keltarauhaslääkitys tulee emätinpuikkoina, jee! Tätä en ollutkaan vielä päässyt kokemaan. Hän näytti nuo kaikki kolme pistosta miten ne laitetaan. Gonal-f on nykyään tosi helppokäyttöinen, se on kynä muodossa jossa oikea annostus vain käännetään käyttämällä kynän päässä olevaa annostusmekanismia. Sitten vain mahanahkaa käteen ja piikki sisään, helppo nakki! Minulla annostus on määrätty 150 IU/päivä. Cetritide on sitten pistos, jota aletaan käyttämään lääkärin määräyksestä kun follit ovat kasvaneet tarpeeksi. Sillä estetään liian aikaisen ovulaation tapahtuminen. Suomessa taidetaan käyttää jotakin toisen nimistä lääkettä...no, samaa asiaa ajavat. Sen piikin laittamisessa täytyy olla jo tarkempi, sillä aine sekoitetaan itse käyttämällä ruiskua ja ampulleja. Piikki oli onneksi tosi pieni! Sitten viimeinen pistos tulee olemaan jo tuttu pregnyl, nyt vain minun on laitettava se itse, sillä se laitetaan aina keskiyön jälkeen. Siinä pitää sekoittaa vielä enemmän itse, kuin cetrotidessä. Piikki oli pregnylissäkin onneksi tosi pieni! Hirveesti tuli tietoa eilen: eri neulat on aina eri värisissä pakkauksissa, eri ampullien korkit ovat eri värisiä ja vaikka mitä muuta. Onneksi sain mukaani myös kirjalliset ohjeet selvien kuvien kera jokaisesta piikistä erikseen. Varmasti parin viikon päästä olen jo unohtanut koko pregnylin sekoittamisen...voi sitten luntata papereista. Käytetyt neulat saa palauttaa klinikalle, missä he heittävät neulat oikeaoppisesti pois.

Käytiin eilen kätilön kanssa myös punktio ja alkionsiirto läpi toimenpiteinä. Minun punktioni tulee ajoittumaan huhtikuun ensimmäisille päiville, tarkka päivä määräytyy tietysti ultrien ja hormoonipitoisuuksien perusteella lähempänä. Kun näitä asioita käytiin läpi, niin tuli sellainen jännä tunne, että vitsi tämä alkaa nyt oikeasti. Meillä voisi olla ensimmäistä kertaa ihan oikea mahdollisuus tulla raskaaksi. Vaikea uskoa tätä todeksi. Tosi hyvillä fiiliksillä lähden kyllä tähän rumbaan. Eilen juuri puhuttiin mieheni kanssa, että kun yhdessä ollaan nyt selvitty sekä todella suuresta talo remontista ja kun meitä nyt ollaan koeteltu tämän vauvaprojektinkin kanssa keskiverto pariskuntaa kovemmin (ehkä lievästi ilmaistuna), niin me tulemme varmasti selviämään kaikesta! Mutta jos universumi näkee tai lukee tämän postauksen, niin voisiko nyt niinkun olla tarpeeksi kärvistelty tämän asian kanssa? Olemme oppineet tämän asian nyt kantapään kautta: oma lapsi ei ole itsestäänselvyys, vaan lahja. Kyllä, se on tullut meille selväksi! Oma lapsi olisi meille molemmille suurin lahja, jota emme pitäisi minään hetkenä itsestään selvyytenä niin kauan kuin meissä henki pihisee. Joten universumi, pliis, anna tämän nyt olla meille se viimeinen koitos, viimeinen puristus tämän asian kanssa. Lupaan laittaa kakkeni peliin. Kiitos!

Ja kuten sanoin, että on vaikea välillä uskoa tätä todeksi...no, ei tarvitse kun avata jääkaappi ja katsoa lääkekasaa, joka siellä odottelee: kyllä, minusta on virallisesti tullut narkkari, joka säilyttää kasaa neuloja ja erilaisia lääkepulloja kotonaan itsensä piikitystä varten.


2 kommenttia:

  1. Jes, nopeasti se aika sitten lopulta kului ja pääsette ihan juuri tosi toimiin! :)

    Osuu taas niin kovasti nuo sanasi, kuinka lasta ei voi pitää itsestäänselvyytenä kaiken tämän jälkeen. Niin totta! Kyllä ajatukseni ja suhtautumiseni on muuttunut niin paljon tässä pitkän odotuksen aikana.

    Te olette kyllä nyt todella lähellä onnistumista. Pistän kaikki toiveeni myös peliin, että nyt on teidän vuoro. Olette sen kyllä ansainneet <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emma ihanista sanoista <3

      Jotenkin ihmeen tavalla tähän odottamiseen turtuu ja aika sitten kuitenkin vierähti suht nopeasti ohitse. Nyt saa alkaa jo jännittämään ensimmäistä itsensä piikitystä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Odotus on päättynyt- kiitos

Moikka! Niinkuin olettekin huomanneet, niin hiljaiseloa on ollut ilmassa viime aikoina..ei ole aika eikä rahkeet riittänyt blogin päivittämi...