keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

folliultra kuulumiset

Ajattelin naputella pikaiset päivitykset ensimmäisen kontrolliultran jälkeen. Vitsi, että minua jännitti tuo ultra. Ajatukset vaihtelivat eilisen päivän tyyliin väliltä: siellä ei kasva yhden yhtä follikkelia ja että folleja on niin paljon, että saan hyperstimulaation ja alkionsiirtoa ei toteuteta :D Ihmisen mieli on kyllä ihmeellinen, miksi en voi vaan luottaa siihen, että kroppa toimisi normaalisti?

Ultrasta paljastui, että kohdun limakalvo oli alkanut kasvamaan hienosti. Se oli jo 8,5mm. Eli kiertopäiviin nähden oikeen mainio mitta. Sitten lähdettiin jahtaamaan niitä folleja. Ruutu kertoi heti näin maallikonkin silmään, että kyllä lääke on tehnyt tehtävänsä. Vasemmalta puolelta löytyi about 7-8 rakkulaa ja oikealta puolelta oli jo vähän vaikeampi laskea tarkkaa lukumäärää, koska niitä oli noin 12! Rakkulat olivat vielä tosi pieniä, läpimitaltaan 10-13 millisiä. Lääkäri sanoi, että ihan normaali mitoissa kiertopäiviin nähden. Nyt on kuitenkin vasta 4:nä iltana pistelty.

Follit olivat vielä vähän liian pieniä siihen, että pitäisi aloittaa se ovulaation estolääkitys. Eli perjantaihin asti jatketaan samalla kaavalla 150 IU gonal- f lääkettä. Perjantaina on seuraava ultra, jossa katsotaan tilanne taas tarkemmin. Luultavasti silloin tulee sitten se cetrotide mukaan pistelyyn estämään ovulaatiota.

Vitsi, että olin vapautunut tuon ultran jälkeen! Lääkäri sanoi, että reagoin ihanteellisesti lääkkeeseen ja että kaikki näyttää ihan tosi hyvältä. Odotettavissa on kuitenkin tukalaa oloa seuraavan viikon ajan varsinkin sen oikean munasarjan osalta. Olen nyt jo reilun päivän ajan tuntenut nipistelyjä alavatsalla. Elikkä nyt vaan vielä ihan hulluna salille ja lenkkipolulle niin monta päivää, kun munikset antaa periksi :D
Pidän kaikki sormet ja varpaat ristissä, että yksi niistä folleista olisi se "the folli", jonka sisältämästä munasolusta tulee kehittymään meidän aarre!

Hyvää viikon jatkoa kaikille!


4 kommenttia:

  1. Mikä kiertopäivä sulla oli tuolloin ultrassa?

    Mulla on huomenna ultra.. Jänskättää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. moikka! kiertopäivä oli eilen 7, mutta he taitavat laskea ivf- hoidoissa enemmänkin piikityspäivää. Eilen oli siis piikittelypäivä 5 :) Yleensä niitä piikittelypäiviä tulee 10-12 ennen punktiota eli puolivälissä mennään.

      Inssi kierroissa minulla oli ultra aina kp 11 tai 12. Tsemppiä ultraan ja inssiin, pidän peukut pystyssä! Tehdäänkö sulla inssit ihan luomu kiertoon?

      Poista
    2. Toistaiseksi tehdään luomukiertona. Itselläni ongelmia endometrioosin ja mahdollisen PCOS takia. Itse ajattelen että nyt jos ei tärppää tämä yk2 niin haluaisin tukea tähän seuraavaan kiertoon. Tosin tässä saatetaan käyttää irroituspiikkiä jos löytyy hyvä follikkeli koska viikonloppu (ja koska itse epäilen että ovuloinko lainkaan).

      Itselläni ovulaatio oletettvasti on tapahtunut kp 17-19 ja ultrassa viimeeksi olin kp 16 ja silloin oli 19mm follikkeli ja endometrium 9mm ja tripla. Tein positiivisen ovulaatiotestin kp 17 ja silloin tehtiin inssi. Tänään myös kp 16 joten katsotaan mitä löytyy ultrasta. Jännittää.

      Poista
    3. Minulla kanssa tehtiin ensimmäiset inssit luomukiertoon. Ovis oli aina kp 14-15 paikkeilla. Olihan se aina vähän sellaista arpapeliä sen oikean ajoituksen kanssa ja jotenkin minusta tuntuu, että pari kertaa meni päivällä mönkään. Eli jos sinulla mahdollisuus on saada irrotuspiikki, niin go for it! :)

      Ne ultrat jännittävät kyllä aina vaan yhtä paljon. Toivotaan, että siellä olisi oikeen hyvä folli ja että viikonloppu ei sekoittaisi suunnitelmia.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Odotus on päättynyt- kiitos

Moikka! Niinkuin olettekin huomanneet, niin hiljaiseloa on ollut ilmassa viime aikoina..ei ole aika eikä rahkeet riittänyt blogin päivittämi...