keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

Sotasuunnitelma ensimmäiseen ivf koitokseen

Niinkuin kerroin viime postauksessa, olen aloittanut nyt tämän muutaman viikon e-pilleri kuurin munasarjojeni toiminnan nollaamiseksi. Huomasin viime postaukseni kommenttien perusteella, että tämä ehkäisypilleri- juttu tuntui olevan ihan vieras käsite lukijoille. Eli kyseessä ei ole mikään yritys parantaa raskauden mahdollisuutta, vaan nimenomaan saada aikaan parempi vaste munasarjoja stimuloiville lääkkeille, koska silloin munasarjat ovat lepotilassa lääkkeen käytön aloittaessa. Jos kehossa on omia hormoneja aloitushetkellä, niin niillä on aina vaikutusta sitten siihen lääkkeen toimintaan. Kuulosti minun korvaan ihan suht loogiselta selitykseltä. Täytyy vielä todeta tästä e-pilleri jutusta, että tämä on ihan kauhean vapauttavaa! Ei tarvitse stressata mistään yritykseen liittyvästä, koska mahdollisuuksia raskauteen ei ole. Tällaistako se huoleton elämä oli silloin ennen yritystä!? :D

Tänään on kulunut jo viikko pilleri kuurista! Aika menee kyllä nopsaan. Minulla on jo puolentoista viikon kuluttua aika klinikalle, josta saan gonal- f lääkkeet mukaani ja siellä hoitaja opastaa minua pistämään lääkkeen oikeaoppisesti. Ja tasan kahden viikon päästä pistellään sitten jo ensimmäisen kerran. Minulle lähetetään ensi viikolla klinikalta aikataulu, jossa on päiväkohtaiseti ilmoitettu, että mitä lääkettä pistetään ja kuinka paljon ja minä päivänä on ultra ja verikoe.  Minulla on tässä nyt pari viikkoa aikaa hieroa oikeen kunnon sotasuunnitelmaa tälle meidän ensimmäiselle ivf- stimulaatio kierrolle. Kerroin jo jokin aika sitten, että luin kirjan "It starts with the egg", jossa puhuttiin munasolujen laadusta ja kuinka laatua voi omalla toiminnallaan, elämäntavoillaan ja dieetillä parantaa. Kirjassa oli koottu todella hyviä vinkkejä eri vitamiinien osalta. Siellä huomioitiin nimenomaan ne vitamiinit, joilla on tieteellistä näyttöä niiden parantavasta vaikutuksesta munasolujemme laatuun. Ajattelinkin nyt satsata vähän rahaa eri vitamiineihin ja alkaa ottamaan niitä nyt hyvissä ajoin. Tai no, yleensähän se suositusaika olisi jo kolme kuukautta etukäteen...no tässä on nyt vielä pari viikkoa aikaa :D

Tässä lista vitamiineistä, joita kirjassa suositellaan otettavaksi ivf- hoitojen ja selittämättömän lapsettomuuden tueksi:

- Foolihappo 800 mcg, tupla annos normaalista suosituksesta. Foolihappoa olenkin ottanut säännöllisesti koko yrityksen ajan, mutta aion nyt tosiaan tuplata annoksen. Isolla annoksella on tieteellisesti positiivinen vaikutus munasolujen rakenteeseen.
- CoQ10, elikkä koentsyymi Q10 100mg. Tällä ubikinonilla on tieteellisesti positiivinen vaikutus munasolujen energiatoimintaan, joka on erittäin tärkeä jakaantumisvaiheessa. Lisäksi Q10 vähentää kromosomivikoja munasoluissa.

- E- vitamiini tai vehnänalkioöljy 200IU. 
- C- vitamiini 500mg
- Alpha Lipoic Acid 400 mg. E- vitamiini, C-vitamiini ja lipoic acid ovat antioksidantteja. Selittämättömästi lapsettomilla on usein varautuneita antioksidantti- suojausmekanismeja munasarjojen folleissa, jonka vuoksi antioksidantti-lisät auttavat munasolujen laatua.

Lisäksi minulla oli vielä varastossa Inofolic- nimistä ravintolisää, joka on myo-inositolivalmiste. Sitä suositellaan PCOS- potilaille ja viimeaikoina ravintolisää on käytetty myöskin ivf- hoitoihin naisilla, joilla ei olla löydetty mitään vikaa. Lisäravinteella on tieteellisesti todistetusti munasolujen laatua paranatava vaikutus ja raskautumisprosentti on suurempi naisilla, jotka käyttivät myo-inositolia ivf stimulaation aikaan. Aionkin nyt ottaa myös tätä lisää aina alkionsiirtoon asti.

Kirjassa puhutaan myöskin vitamiineista, joita suositellaan paljon raskautta yrittäville naisille, mutta eivät sitten loppupeleissä olekaan niin suositeltavia kuin annetaan ymmärtää. Muun muassa Royal Gelee on yksi tällainen vitsku. Myönnän, että olen itsekin sortunut tähän aikoinani, kun epätoivossani yritin kaikki mahdolliset vippaskonstit tullakseni raskaaksi. Toinen tällainen vitamiini on L- arginiini, jota suositellaan progesteronitasojen parantamiseksi. Kirjassa on hyvin kerrottu, miksi näistä vitamiineista voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Nämä kyseiset vitamiinit lähtevätkin nyt romukoppaan!

Kaiken tämän lisäksi olen jo viimeiset 7-8 viikkoa käyttänyt luontaisia hygienia- ja pesutuotteita ja meikkejä  ilman niitä hedelmällisyyttä haittaavia myrkkyjä. Aion myöskin ottaa akupunktion mukaan tähän ivf- kiertoon. Minulle on tehty taas hoito-ohjelma, jossa stimulointi vaiheessa käyn pari kertaa hoidossa, alkion siirtopäivänä mennään illalla hoitoon ja sitten ehkä vielä kerran piinaviikkojen aikana.
Eiköhän näillä aseilla oteta kaikki irti meidän ensimmäisestä hoitokierrosta :D Varmasti tulee ne stimulaatio päivät lentämään kuin siivillä, kun pitää juosta ultrassa, labrassa, muistaa ottaa vitskut ja käydä akupunktiossa! Voi ainakin sitten lopputuloksen ollessa mikä tahansa sanoa, että tein kaikkeni asian eteen. Se on minulle hyvin tärkeää.


5 kommenttia:

  1. Teillä on kyllä tosi hyvin kuuloinen suunnitelma! Pistän kaikki toiveet peliin, et näillä kyllä tärppää!

    Olipa hyvää tietoa noista vitskuista. Muistatko mikä niissä geleissä oli, miksi niitä ei suositella? Itsekin tullut niitä nappailtua välillä. Taitaa olla paras jättää ne jatkossa pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjassa oli selitetty, että ne geleet sisältää kemikaaleja, jotka käyttäytyvät hormonien tapaan. Jos naisella on vähäkin ongelmia oman hormoonitoiminnan kanssa ja jos ovulaatiossa on pientäkin häikkää, niin ne gelee royalet huonontaa vielä sitä omaa hormoonitoimintaa juurikin niiden kemikaalien takia. Esim. lisää epätasapainoa estrogeenin ja progesteronin välillä. Näin kirjassa oli selitetty.

      Tiedä sitten mitä uskoa. Tämä on kanssa sellainen aihe, että joku sanoo sitä ja joku sanoo tätä :D Mutta tässä kirjassa oli aina annettu ne tieteelliset lähteet, mistä tieto on saatu. Itselläni ei ainakaan ne hemmetin geleet ikinä auttanut missään raskautumisessa. Jäänyt jotenkin hampaan koloon, kun kaikki palstat on täynnä naisia, jotka raskautuivat heti ensimmäisellä gelee kierrolla :D

      Poista
    2. Itsekkin sorruin royal geleihin tässä kierrossa, mutta tärppi tuli... En kyllä usko oliko niistä apua asiassa, koska aloitin käytön vasta kp 10. Plussan jälkeen kuitenkin lopetin koska kyseessä luontaistuote enkä halua riskeerata tätä... Toivottavasti teillä nyt tästä ekasta tärppäisi, en usko että noista vitskuista ainakaan haittaa on!

      Poista
    3. Paljon onnea plussasta! Niin olen itsekin jostain lukenut, että plussan jälkeen sitä geleetä ei enään suositella. En nyt usko sen geleen olevan mitenkään vaarallinen. Pisti jotenkin vaan silmään se tieto, kun paljon naiset tuntuvat käyttävän sitä tuotetta raskautta toivoessa. Paljon tsemppiä raskauteen, nauti olostasi!

      Poista
    4. Kiitos lisätiedoista! Ehkäpä tosiaan parempi jättää tuon käyttö pois, kun ei se ole ainakaan auttanut tähänkään asti.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Odotus on päättynyt- kiitos

Moikka! Niinkuin olettekin huomanneet, niin hiljaiseloa on ollut ilmassa viime aikoina..ei ole aika eikä rahkeet riittänyt blogin päivittämi...