maanantai 26. marraskuuta 2018

Pari muuttujaa matkassa..

Ensimmäinen inseminaatio on nyt suoritettu, mutta kyllä on tullut pari muuttujaa heti matkaan, joita olen stressannut nyt koko viikonlopun...eihän se sit mennyt ihan kun strömsössä...Tässäpä tarinani viikonlopulta:

eli itse inseminaatio perjantaina meni oikeen mutkattomasti ja nopeasti. Avopuolisoni vei aamusta oman näytteensä klinikalle ja itselleni oli pari tuntia myöhemmin aika itse inssiin. Pääsin nopeasti lääkärin luo ja käytiin ensi alkuun simppanäytteen tulokset lävitse, jotka olivat ihan huippu luokkaa! Jes, ei ainakaan siitä jää kiinni. No, sitten housut vaan veks ja tutkimuspöydälle jalat ilmassa. Lääkäri ultrasi ja totesi, että munasolu ei vielä ole hypännyt, mutta ihan näillä hetkillä varmasti hyppää, elikkä oikeen mainio ajoitus. Katetri sisään ja siittiöt ruiskutettiin kohtuuni. No big deal, 3 minuuttia myöhemmin olin jo lähdössä. En tuntenut mitään. Lääkäri toivotteli tsempit ja sanoi, että jos kahden viikon päästä ei menkkoja kuulu niin testiä kehiin. Ajattelin omassa päässäni: "pleas, mulleko kävis niin hyvä tuuri..". Lähdin takaisin työpaikalle jatkamaan työpäivää normaalisti.

Illalla kotiin tultuani menin käymään suihkussa, kun huomasin, että pakarani olivat kevyen punaisen ihottuman peitossa..samaa näkyi myöskin rintojeni sivuilla. En oikeen edes tajunnut sillä hetkellä vielä asiaa sen kummemmin. Illan aikana alkoi olo huonontua ja tunsinkin itseni nuhaiseksi ja kurkkukin alko kipeytymään. Aikasin nukkumaan ja toivoin, että se menisi sillä ohi. Aamulla oloni oli todella flunssainen ja huomasin ihottuman pahentuneen ihollani. Lisäksi sitä oli tullut myös ranteisiini. Aloinkin panikoimaan asiasta ja olin tässä vaiheessa jo ihan varma, että tällä on oltava jotain tekemistä inseminaation kanssa. Klinikan vastaanotto on kiinni viikonloppusin, joten en saanut soitettua sinne. Ihottuma oli kuitenkin selvä merkki jostakin allergisesta reaktiosta. No, aloin tietysti paniikissa etsimään tietoa netistä, mutten löytänyt mitään tietoa inseminaatiosta saatuun allergiseen reaktioon liittyen. Lähdin etsimään englannin kielisiltä sivuilta, josta löytyi muutamia tapauksia, jossa potilas on saanut allergisen reaktion inseminaation jälkeen liittyen penisiliiniin, jota ilmeisesti käytetään laboratoriossa sperman pesussa.
Sain onneksi rauhoiteltua itseni viikonlopun ylitse ja tänään aamulla soitin heti klinikalle, kun se aukesi ja kerroin mitä oli tapahtunut. He kirjoittivat asian ylös ja menisivät heti ensimmäisen tilaisuuden tullessa tiedustelemaan lääkäriltä mistä voisi olla kyse.
Nyt odottelen soittoa kuin kuuta nousevaa, että pääsen tästä epätietoisuudesta. He lupasivat soittaa minulle niin pian kuin mahdollista.

Että silleen..kai mulla on sit joku penisiliini allergia tai jotain..Mutta eipä ainakaan varmaan tarvitse pelätä, että siellä joku raskaus pääsisi alkamaan tuollaisen allergisen reaktion aikana..varmaan koko keho yrittää vaan tappaa kaikki mahdolliset tunkeilijat (eli siittiöt) siellä kohdussa...Sen päälle vielä tämä hirveä räkätauti kevyen lämmön kera...ei ihan nappiin sit mennyt!
No, ei kai muuta kun kaksi viikkoa menkkojen odottelua ja sit toivottavati he testaavat minulta kaikki mahdolliset allergeenit sperman pesuun liittyen ennen seuraavaa yritystä. Luin, että sen penisiliinin voi jättää pois tai käyttää jotain muuta ainetta. Ei nyt pitäisi alkaa itse spekuloimaan asiaa, kun en siitä kuitenkaan itse enempää ymmärrä.

Oishan se nyt ollut liikaa pyydetty, että tämä asia olisi tolleen kerta heitolla onnistunut..The story of my life..

Mukavampaa viikon alkua teille kaikille!

2 kommenttia:

  1. No voi mahdoton, että tollaistakin voi käydä :O Tosi harmillinen juttu. Pidetään nyt kuitenkin salaa peukut pystyssä, että kun keho keskittyy allergisen reaktion torjumiseen, niin pieni salamatkustaja saisi kiinnittyä rauhassa. :) Toivottavasti pääset piakkoin allergiatesteihin, niin olisi tilanne sitten ainakin selvillä, jos uuteen kiertoon joutuisitte.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Emma! Taisin itse vähän ylireagoida. Lääkäri soittelikin, ettei usko allergisen reaktion aiheutuneen itse inseminaatiosta, vaan että siellä olisi joku muu juttu taustalla. Voi liittyä ihan kuulemma nuhakuumeeseenkin.. Sanoi myöskin, ettei tollanen itse hedelmöittymistä mitenkään estä. Mutta tottakai itsellä on heti pahin kauhukuva mielessä :D Jos uuteen kiertoon joudutaan, niin sit tutkitaan tarkemmin. Eli koitetaan nyt vaan rauhoittua...

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Odotus on päättynyt- kiitos

Moikka! Niinkuin olettekin huomanneet, niin hiljaiseloa on ollut ilmassa viime aikoina..ei ole aika eikä rahkeet riittänyt blogin päivittämi...