tiistai 13. marraskuuta 2018

Ensikäynti lapsettomuusklinikalla

Eilen käytiin ensimmäistä kertaa lapsettomuusklinikalla konsultoimassa lääkäriä. Lääkäri oli ihanan suorapuheinen ja ystävällinen ja otti ongelmamme ihan tosissaan. En kaipaa tässä vaiheessa enään mitään myötätuntoista sepustelua, että ottakaa nyt ihan rauhassa ja yrittäkää vielä luomusti. Kyllä se sieltä tulee kun unohdatte asian. Tässä kohtaa haluan kuulla mieluiten asioiden todellisen laidan.

Elikkäs suoraan ytimeen: kaikki tähän astiset testitulokset mun osalta ja miehen osalta ovat ihan tip top kunnossa, joten nyt lähdetäänkin sit tutkimaan vielä minun munajohtimia, oisko siellä jotain tukoksia. Lääkäri puhui kahdesta vaihtoehdosta: joko HSSG-tutkimus, jossa keittosuolaliuoksen avulla tutkitaan munajohdinten aukiolo. Toinen vaihtoehto on uudempi tutkimusmuoto, joka on laparoskopian ja HSSG-tutkimuksen välimuoto. Tutkimuksessa mennään alakautta sisään pienen pienellä kameralla, jonka avulla tutkitaan munajohdinten ja munasarjojen rakenne ja samalla munajohtimiin ruiskutetaan ainetta, jolla aukiolo varmistuu. Operaation hyvä puoli on se, että jos jotain pientä tukosta löytyy se voidaan korjata samantien. Samalla operaatiolla voidaan myöskin poissulkea endometrioosin mahdollisuus. Lääkäri oli itse tämän jälkimmäisen toimenpiteen kannalla. Onnistuin saamaan peruutusajan jo torstaiksi! Eli tutkimusta odotellessa!
Tutkimus tehdään päiväkirurgisena toimenpiteenä puudutuksen ja rauhoittavan lääkityksen avulla. Itse toimenpide kestää kuulemma vain vartin verran, jos mitään suurempaa ongelmaa ei löydy.

Fiilikset lääkärikäynnin jälkeen ovat aikas positiiviset: tuli hirveesti asiaa, mutta olen todella onnellinen, että jo torstaina selviää hirveesti asioita tän meidän yrityksen kannalta. Jos tuomio tulee jostain ihan hirveestä endometrioosista (en usko, koska mulla ei ole mitään hirveitä menkkakipuja eikä ylimääräsiä vuotoja), niin päästään heti toteuttaan oikeanlaista hoitoa. Ei siis hukata enään aikaa yrittämiseen, jos siitä ei olekaan hyötyä meidän kohdalla. Eli torstaita odotellessa!

Ps. olen suomalainen expatti ulkomailla, eli en tiedä tehdäänkö kyseistä toimenpidettä suomessa? Olen ymmärtänyt, että Suomessa käytetään tuota perinteistä HSSG-tutkimusta?



2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa hienolta toi tutkimus. Itse kävin tuossa HSSG-tutkimuksessa jokunen aika sitten ja ainakaan tuollaisesta kamera vaihtoehdosta ei mainittu sanallakaan. Ei siis varmasti kuulu suomen perustutkimus vaihtoehtoihin. Hienoa, että saat noin kattavan tutkimuksen ja noin nopealla aikataululla. Tsemppiä tutkimukseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etsiskelinkin tietoa kyseisestä tutkimuksesta ja löysin, että se on ihan tosi uusi tutkimusmuoto, joka on kehitetty täällä maassa, missä asun. Nyt sitä on lähdetty kokeileen myös muissa maissa. Mielenkiinnolla ( ja kauhulla) odotan mitä sieltä selviää..Kiitos tsempeistä! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Odotus on päättynyt- kiitos

Moikka! Niinkuin olettekin huomanneet, niin hiljaiseloa on ollut ilmassa viime aikoina..ei ole aika eikä rahkeet riittänyt blogin päivittämi...