torstai 13. joulukuuta 2018

Kemiallinen raskaus?

Menkat on nyt lusittu tältä kierrolta ja olen onnistunut taistelemaan tieni ylös itsesäälin syvimmästä kuopasta. Elämä jatkuu taas pikkuhiljaa. Olen yrittänyt ajatella asioita, joista olen tällä hetkellä todella kiitollinen elämässäni: mieheni, meidän ihana talo, hyvä työ ja turvallinen taloudellinen tilanne. Asiat on meillä kaikinpuolin tosi hyvin. Vaikka kuinka yritän sysätä vauvakuumeen taka-alalle, en silti saa sitä mielestäni. Muutama vuosi takaperin kaupungilla täyttä kurkkua huutava vauva oli ehkä maailman paras ehkäisykeino, mutta tällä hetkellä se samainen huutava vauva saa herätettyä minussa hirveän kaipuun tunteen. Haluan kokea sen myös itse. En olisi voinut ikinä uskoa, että vauvakuumeeni kasvaa näin isoksi. Olen aina ollut todella ura-suuntautunut nainen, mutta nyt huomaan, ettei kunnianhimoiset projektit työpaikalla saa minua syttymään. Haluan olla äiti. Haluan hetken olla ihan tavallinen nuori nainen, joka hoitaa kotona vauvaa, enkä se taivaita tavoitteleva täydellinen tyttö työpaikalla. Kyllä minä vielä ehdin saada sen projektin, palkankorotuksen ja hienon tittelin myöhemminkin. Nyt olisi täydellinen aika saada oma lapsi. Harmi vain, ettei asiat elämässä aina mene oman käsikirjoituksen mukaan.

Mutta itse otsikon asiaan...soiteltuani klinikalle uutta aikaa hoitaja alkoi puhumaan, että minulla on luultavasti ollut kemiallinen raskaus viime kierrossa. Nyt olenkin viime päivät etsinyt tietoa kemiallisesta raskaudesta ja täytyy todeta, että ainakin kaikki tosiaan viittaisi siihen. Minulla on aina ollut todella kellon tarkka kierto. Olen aina pystynyt sanomaan puolen päivän tarkkuudella, milloin menkat alkaa. Kuten kirjoittelinkin viimeksi, olivat kuukautiset tällä kertaa kaksi päivää myöhässä, joka viittaisi vahvasti kemialliseen raskauteen eli. ns. kiinnittymisyritykseen. Loppukierron pahoinvointi oli sellaista, että olen ihan varma, ettei kyseessä ollut mahatauti eikä toiveajattelu. Luinkin paljon naisten kokemuksia, jossa he kertoivat kemiallisten ja kesken menneiden raskauksien aiheuttaneen voimakkaampia pahan olon tunteita, kuin loppuun mennyt raskaus.
Lisäksi vuoto oli niin runsasta verrattuna normaaliin, että ihan pelästyin yhdessä vaiheessa. Hyytymiä oli myöskin mukana, joita minulla ei yleensä pahemmin ole. En ole vielä koskaan elämäni aikana ottanut särkylääkettä menkkakipuihin, mutta nyt piti ottaa jopa kahtena päivänä panadolia kaapista. Ei voi muuta kuin hattua nostaa naisille, joilla on joka ikinen kierto hirveät menkkakivut! Mutta yhdessä nämä kaikki tekijät saavat minut uskomaan vahvasti, että minulla kemiallinen raskaus olisi ollut. Vaikka se hirveästi surettaa, niin yritän ajatella, että ehkä tämä oli askel oikeaan suuntaan ja tie vei meidät inseminaation ansiosta pidemmälle, kuin tähän mennessä ollaan kertaakaan päästy.

Täällä elellään nyt sitä kierron tylsää vaihetta: menkat ovat takana päin, mutta tärppipäiviä pitäisi jaksaa odottaa vielä melkein viikko. Vähän jo jännittää ensi viikon follikkeli ultra ja estrogeeni- ja LH verikokeet, että päästäänkö inseminaatio vielä tekemään tähän kiertoon. Viimeksi lääkäri kertoi meille, että inseminaatioita tehdään myös viikonloppuisin. Jos näin on, niin se voitaisiin vielä juuri ehtiä tekemään ensi viikon sunnuntaina. Hoitaja oli kuitenkin sitä mieltä, että vain kiireisimmät tapaukset hoidettaisiin enään joulun alus viikonloppuna. No, kyllä lääkäri sitten itse kertoo keskiviikkona, että miten tässä käy. Ei tässä nyt ainakaan mistään kiireisestä tapauksesta ole kysymys. (Vaikka itse olenkin sitä mieltä, että joka ikinen lapsettomuusklinikan asiakas on kiireellinen tapaus!)
Yritän nyt tulevan viikonlopun je ensi viikon alun nauttia niistä asioista, joita raskaana olevat naiset eivät voi tehdä: syödä sushia, juoda lasin viiniä jos siltä tuntuu ja käydä nostamassa raskaita painoja kuntosalilla :)

Onko täällä kenelläkään kokemusta kemiallisesta raskaudesta? Harmittaa vähän, etten ehtinyt tehdä raskaustestiä, siitähän sen olisi saanut varmistettua.

8 kommenttia:

  1. Tuo ensimmäinen kappale olisi voinut olla minun kirjoittama, niin samanlainen on myös meidän tilanne ja omat ajatukset urasta. :D Minäkin ihmettelen, miten vauvakuume on voinut kasvaa näin isoksi ja töissä ei tosiaan jaksaisi innostua ja motivoitua samalla tavalla kuin ennen. Tällä hetkellä parasta olisi vain olla raskaana ja siirtyä äitiyslomalle, jotenkin vasta sen jälkeen jaksaisi innostua uusista kivoista projekteista. Kaikki aina puhuu ettei koskaan ole "oikeaa aikaa" hankkia vauvaa, mutta kyllä on! :D Tai ainakin siltä itsestäni tuntuu, että nyt on kaikki muut palaset kohdillaan, paitsi se itse vauva.

    Valitettavasti omakohtaista kokemusta ei ole kemiallisesta, mutta tuoltahan tuo kuulostaa. Oma käsitykseni on kuitenkin, että tuo on hyvä merkki jatkoa ajatellen ja inseminaatio tosiaan vaikuttaisi toimivan. Voimia odotteluun. <3 Toivottavasti ehditti vielä ennen joulua. :) Kuulostaa kyllä toimivan tosi hyvin tuo teidän klinikka. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ihan samaa mieltä, että kyllä sille vauvalle vain on se oikea aika! Seuraan vierestä muutaman tutun rankkaa arkea vauvan kanssa, koska heillä on erittäin huono taloudellinen tilanne, eikä omaa kotiakaan ole. Parisuhdehan siinä jo ihan kärsii. En kadu yhtään, että itse odotimme pari lisävuotta tämän vauvaprojektin kanssa, koska nyt meillä on tarjota pienelle kaikki puutteet ihanaan vauva-aikaan. Rahastakaan ei tarvitse murehtia. Sitä aina kirjotellaan, että naiset itse aiheuttavat itselleen lapsettomuutta odottamalla liian kauan. En kuitenkaan jaksa uskoa, ettei meillä tätä ongelmaa (mikä se nyt sit ikinä onkaan) 2-3 vuotta sitten olisi ollut. Ihan yhtä "hedelmällisesti haastava"-tapaus olisin silloin jo ollut :D

      No, nyt kun vahvasti näyttää siltä, ettei meille sitä 2019 vuoden vauvaa tule (niinkuin olin pienessä kauniissa mielessäni jo kaiken valmiiksi suunnitellut), niin täytyy vaan yrittää asennoitua pidempään projektiin tämän asian kanssa ja yrittää jollain ihmeen konstilla löytää lisä motivaatiota työpaikalla. Hitsi kun tää on niin epäreilua! :D

      Poista
    2. En usko, että meilläkään aloituksen aikaistaminen olisi tuonut suurempaa apua, ihan samat ongelmat olisi silloinkin ollut. Tietysti heikkoina hetkinä miettää voisiko vauva olla jo tulossa, jos aloituksesta olisi kulunut jo pitempi aika. En kuitenkaan tekisi mitään toisin ja on helpottavaa, kun opiskelut ovat takana päin ja ura on hyvässä vauhdissa.

      Vähiin käy kyllä aika saada 2019 vuoden vauva, mutta voi tässä vielä muutaman kuukauden elätellä toiveita. :) Mies sanoi jo viime jouluna, että ensi jouluna meillä on varmaan vauva. Kamalaa kun seuraavakin joulu näyttää aika epätodenäköiseltä. :( Tämä on kyllä todella epäreilua.

      Poista
    3. Vähiin käyvät joo kuukaudet 2019 vauvaa ajatellen. Haha, miehelläni oli ihan samat ajatukset: nyt oltaisiin viettämässä ensimmäistä joulua pienen nyytin kanssa tai ainakin oltaisiin ihan viimesillään pullat uunissa...yeah right! Naurattaa ihan näin jälkikäteen niinkin naiivi ajattelutapa:) Tai eihän se naiiviutta ole, vaan se 80 prosentin realiteetti, johan me ei valitettavasti kuuluta. No, yritetään pitää lippu korkealla ja aletaan vaikka haaveilemaan vuoden 2020 vauvasta;) <3

      Poista
  2. Tuo eka kappale on niiin mun ajatuksia! Ja samaistun myös Emman ajatukseen siitä, että kyllä sille vauvan teolle vaan on se oikea aika. Itse olen aina ajatellut myös niin, että sitten kun teen vauvan, niin haluan, että mulla on esim. taloudellisesti mahdollisuus panostaa siihen just niin paljon kun haluan. Vielä muutama vuosi sitten asuttiin miehen kanssa työkuvioiden vuoksi eri paikkakunnilla, joten silloin vauvan saaminen olisi ollut meille ihan todella kova elämän tasapainoa järisyttävä asia. Oltaisiin me varmasti siitäkin tilanteesta selvitty, mutta kyllä nyt on vaan niin paljon parempi.
    Mulle olisi töissä siunaantumassa ylennys, mutta jotenkin en osaa siitäkään iloita kun mietin vaan, että kauan ehtisin sitäkään hommaa tehdä, jos se äitiysloma joskus alkaisi. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samoilla linjoilla täällä! Kai meitä nyt sitten rankaistaan tai jotain, kun haluttiin ensin huolehtia hyvä kasvuympäristö (toivottavasti!) tuleville lapsillemme. Tuntuu jotenkin niin ironiselta, kun mekin rempattiin puoltoista vuotta taloamme silleen, että saadaan lastenhuoneet siihen kuntoon, että sinne voi oikeesti laittaa ne lapset nukkuun. Ehkäisyä käytettiin väkipakolla, ettei vaan satu vahinkoa :D Siellä ne huoneet edelleen ammottaa tyhjyyttään..Tulee oikeen haikea ja paha olo jos menen sinne tyhjään huoneeseen.

      Onnea ylennyksestä!!! Sama tilanne ja ajtukset itsellä, kevättalvella voisi olla siunaantumassa paljon uutta vastuuta ja palkan korotusta..ei vaan vois vähempää innostaa tällä hetkellä..No koitetaan kuitenkin nauttia saavutuksistamme! :) Kyllä me vielä ne vauvat saadaan, keinolla millä hyvänsä!!

      Poista
  3. Voi, olen pahoillani, ettei viime kerta tuottanutkaan tulosta. Mutta jos kyseessä oli kemiallinen raskaus, niin ainakin suunta olisi sitten oikea ja toivoa on. Toivottavasti ehditte yrittää vielä uusiksi tämän vuoden puolella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Meeme! Toivotaan, että saataisiin vielä yksi inseminaatio tälle vuodelle :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Odotus on päättynyt- kiitos

Moikka! Niinkuin olettekin huomanneet, niin hiljaiseloa on ollut ilmassa viime aikoina..ei ole aika eikä rahkeet riittänyt blogin päivittämi...