tiistai 4. joulukuuta 2018

Juoksulenkki

Täällä elellään päivää 10 dpo tai jotakin sinne päin..en ole kalenterin kanssa laskenut tällä kertaa vaan luotan tyystin lääkärin inssissä tekemään ultraan. En ole myöskään ihan sata prosenttisen varma oliko ovulaatio perjantaina vai lauantaina. En viitsinyt tässä kierrossa seurata edes aamulämpöjä, kun se tuntuu tuottavan (varsinkin luteaalivaiheessa) vaan enemmän stressiä. Alan analysoimaan joka päivän lämpöä ja miettimään mitä se voisi tarkoittaa. Voi apua tätä vauvakuumeisen elämää! Mihin on kadonnut se huoleton elämä, jossa menkkojen alettua päässä kävi vain ajatus: "ai joko taas vierähti 4 viikkoa!?"

Mielialani vaihtelee päivittäin. "Ei tästä taaskaan tullut yhtään mitään" vs. "Voisiko tästä sittenkin tulla jotain". Eilen olin tuttuun tapaan juoksulenkillä. Huomasin, että hölkkääminen sattui rintoihin. Rintani eivät ole olleet pitkään aikaan niin kipeät, että ne juostessa aristaisivat. En kuitenkaan jaksa uskoa, että tämä voisi viitata yhtään mihinkään. On ne rinnat olleet joskus aikaisemminkin arat juostessa, mutta siitä on hyvin pitkä aika. Toinen "vaiva", jonka totesin juostessa oli todella oudon tuntuinen alavatsani. Lisäksi juoksulenkki veti mahani ihan todella löysäksi. Maha tyhjeni ihan totaalisesti lenkin jälkeen. Tätä ei ole tapahtunut ikinä ennen lenkin yhteydessä. Mutta tämänkin tietysti voi selittää vain jollakin maha pöpöllä...

Yleensä kiertoni etenee ihan tosi tutulla kaavalla. Tunnen menkat yleensä 3 päivää ennen niiden alkua. Silloin tunnen pientä alamahan juilintaa ensimmäisen kerran. Tämä sama tuntemus alkoi toissapäivänä (dpo 8). Aloin laskemaan, että ei kai niiden menkkojen nyt vielä pidä tulla. Eilen juilinta oli voimistunut ja töissä alavatsani olikin todella menkkakipujen kourissa. Varmaan sen takia se juoksulenkkikin tuntui sen verran omituiselta illalla. Toinen varma menkkoja lupaava tapahtuma on hikoilu yöllä, jonka olen todennut liittyvän ruumiinlämmön laskemiseen keltarauhastasojen romahtaessa. Hikoilu ajoittuu aina dpo 13 ja dpo 14 öille. No, tässä kierrossa heräsin viikonloppuna hikisenä yöllä (dpo 7) ja sama tapahtui tänään aamulla. Tuota hikoilua pidän erittäin huonona merkkinä, sillä jos raskaus olisi jollain ihmeen kaupalla päässyt alkamaan, niin ne lämmöt pitäisi pysyä ylhäällä. Voihan hikoilua tietysti tapahtua muistakin syistä, mutta kyllä ihmetyttää. Tuntuu, että on ihan todella outo kierto menossa..Tai sitten tämä kaikki liittyy vain siihen tässä kierrossa tehtyyn hysteroskopiaan, jossa minulta poistettiin pienen pieni kohdun väliseinämä. Se voi olla, että limakalvot ovat jotenkin erilaiset toimenpiteen jälkeen joka selittää ennenaikaiset menkka tuntemukset.

Tämä nyt on tällaista turhan päiväistä "oireiden" spekulointia :D Kyllä se sit viikonoppuna selviää, että tuleeko ne menkat. Miksi eivät tulisi. Onhan ne aina tähänkin päivään asti tulleet just eikä melkein ajallaan.

4 kommenttia:

  1. Pidetään peukut pystyssä, että olisivat lupaavia oireita. :) Meinaatko malttaa testaamatta menkkojen oletettuun alkupäivään asti vai joko kutkuttelevat kaapissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nolo tunnustus: en ole vielä kertaakaan tehnyt elämäni aikana raskaustestiä.. olen luonteeltani tosi anti-testaaja, eli näen mielummin tuloksen verenä paperissa, kun yhtenä viivana ennen menkkoja. Ja en vain ole vielä ikinä päässyt niin pitkälle, että menkat olisi ollut edes päivän myöhässä. Kuulostaa varmasti ihan kamalalta :D Jotenkin se menkkojen odottelu pitää sitä toivoa viimeiseen asti yllä...Eli en meinaa nytkään testata etukäteen. Tämän hetkinen tavoite on päästä niin pitkälle, että saisin käydä ostamassa elämäni ensimmäisen raskaustestin!

      Poista
  2. Ei kuulosta lainkaan kamalalta, päinvastoin :) itse oon niin malttamaton, että testejä on kyllä tullut tehtyä ennen menkkojen alkua useastikin ja silloin silloinhan sitä tippuu sieltä toiveiden maailmasta aina pari päivää aikaisemmin. Ihan hullun hommaa siis :) toivottavasti nyt olisi sun ekan raskaustestin aika :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tää vaan just niin hullun hommaa :D Iso kiitos tsempeistä <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Odotus on päättynyt- kiitos

Moikka! Niinkuin olettekin huomanneet, niin hiljaiseloa on ollut ilmassa viime aikoina..ei ole aika eikä rahkeet riittänyt blogin päivittämi...