perjantai 18. tammikuuta 2019

....lääkärikäynneistä, akupunktiosta ja yrteistä!

Mistä ovat pienet tytöt ja pojat tehty? Lääkärikäynneistä, akupunktiosta ja kiinalaisista yrteistä! Tänään elellään kiertopäivä 12:sta ja oli taas aika vetää housut verhon takana alas ja levittää koivet lapsettomuuslääkärin nenän edessä yläviistoon kohti taivaita. Inseminaatiota edeltävässä ultrassa kaikki näytti taas hyvältä: limakalvo oli paksuuntunut päiviin nähden oikeen mainiosti ja tällä kertaa vasemmalta löytyi johtofolli, joka oli samaa koko luokkaa kuin viime kierrossa samana päivänä. Tuttuun tapaan taas verinäytettä varten labraan ja soittoa odottelemaan inseminaation ajankohtaa varten. Muistan pari kuukautta sitten, kuinka jännitys valtasi kehoni kontrolliultrassa ja soittoa odotellessa. Se oli niin uutta ja jännää ja olin täynnä toivoa. Nyt ei tunnu missään. Ei yhtään missään. Toivo on valunut kuukautisveren mukana vessanpönttöön ja sitä kautta johonkin syvimpään viemäriin. Tällä hetkellä tämä tuntuu pakkopullalta, joka on vain pakko hoitaa alta pois, että päästään IVF hoitoihin. Juteltiin lääkärin kanssa tänään hieman meidän hoitojen tulevaisuudesta ja nyt edetäänkin seuraavasti: saan jo tähän kiertoon pregnyl pistoksen varmistamaan munarakkulan irtoamisen ja jos ja kun menkat alkaa, niin ensi kierrosta vedetään sitten ihan kokonaan lääkkeelliseen kiertoon. Sitä yritetään samat kolme kertaa ja sen jälkeen edetään vasta IVF hoitoihin.

Olin helpottunut lääkärikäynnin jälkeen. Eihän näitä luomukiertoja jaksa loputtomiin yrittää, kun ei niistä näytä tulevan yhtään mitään. Olen iloinen, että pääsen testaamaan tuon pregnyl pistoksen. Voi ainakin olla varma, että ovulaatio oikeasti tapahtuu oikeaan aikaan! Kävin heti tilaamassa pistoksen apteekista ja saan sen jo tänään iltapäivällä. Sen hinnaksi tuli vain 6 euroa, ei paha! Käyn ensimmäisellä kerralla laitattamassa piikin omalääkärilläni ja hän saa opastaa, että voisin jatkossa laittaa piikin itse kotosalla. Nyt vaan odotellaan klinikan soittoa inseminaatiolle ja pregnyl-piikin laittamiselle. Ultran mukaan inssi tulee ajoittumaan maanantaille tai tiistaille.

Tänään on illalla taas tiedossa akupunktiohoito! Jes, sitä odotan ihan fiiliksissä. Akuhoitajasta on tullut minun yksityinen terapeutti 😁 Saan itkeä sylini täydeltä hänelle pahaa oloani. Hän kuuntelee ja tsemppaa samalla kun tökkii neuloja kehooni. Tänään oli myös aika aloittaa akupunktiosta saamani kiinalainen yrtti-kuuri, jonka pitäisi erityisesti lämmittää kehoani. Odotankin nyt mielenkiinnolla, että miten kehoni reagoi näihin yrtteihin. Seoksen nimi on An Tai Fang (Safety Fetus Formula kiinalaisen lääketieteen mukaan) jota otan 2g kolmesti päivässä. Olen saanut nyt ainakin tähän asti pidettyä aamulämpöni 36,0:ssa asteessa ja sen paremalla puolella. Viime kierrossa mentiin pahimillaan 35,6 asteessa. Baby steps, baby steps...

Minulla ei ole mitään odotuksia tämän kierron osalta. Ainoa mikä minua kiinnostaa, on tuo akupunktion vaikutus minun kehooni ja mieleeni. Jos tuntuu siltä, että mieleni on paremman oloinen tulevina luteaalipäivinä (en edes aio kutsua niitä piinapäiviksi tässä kierrossa! saa jäädä piinailut romukoppaan tässä kierrossa!), niin voisin jättää hoidon ohjelmaani. Akupunktiotahan suositellaan aloitettavaksi kolmea kuukautta ennen  lapsettomuushoitoja, eli se saattaa kestää kuukauden- pari, kunnes keho alkaa kunnolla reagoimaan neulotteluun. Voisin meinaan jatkaa niitä akuja ihan sinne meidän tuleviin lääkkeellisiin insseihin ja IVF hoitoihin asti. Olisi sitten keho oikeen rennossa tilassa, kun järeemmät hoidot alkavat. Toisaalta minulla on tällä hetkellä ihan hyvät fiilikset kaiken suhteen. Asiat näyttävät taas etenevän ja pääsen jo tässä kierrossa testaamaan uutta juttua! Sen jälkeen alkaakin sitten ihan aikuisten oikeasti meillä hoidot. Eihän tätä inseminaatiota luomukiertoon oikeen edes kutsuta vielä miksikään hoidoksi. Ne tulevat lääkkeelliset kierrot antaa hirveästi toivoa, että tänä keväänä meille voitaisiin suoda se kaikista paras ja ihanin ihme. Me emme luovuta <3

ps. nyt ottaisinkin innolla vastaan kokemuksia Pregnylistä!? Tuntuuko se jotenkin erilaiselta kuin luomu ovulaatio? Pianhan se selviää...varmasti tietysti jokaisen keho reagoi siihenkin eri tavalla.


2 kommenttia:

  1. Mahtavaa, että sait toivomaasi lääkkeellistä apua jo tähän kiertoon ja ensi kiertoon (jota ei toivottavasti enää tulisi :) ) on jo sitten ennemmän suunnitelmia. Pidän peukut pystyssä. Innostuin kyllä ihan totaallisesti tuosta akupunktiosta sun kokemuksen pohjalta ja olen ensi viikolla menossa. Jännää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, suunnitelmien avulla jaksaa eteenpäin :)
      Ai vitsi, tosi kiva kun menet ensi viikolla kokeilemaan. Toivottavasti paikka olisi kiva ja hoitaja mukava ja ammattitaitoinen. Tule kertomaan mitä tykkäsit!

      Mites siellä fiilikset? Onko ollut mitään lupaavia oireita? Mua oikeen jännittää sinun puolesta :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Odotus on päättynyt- kiitos

Moikka! Niinkuin olettekin huomanneet, niin hiljaiseloa on ollut ilmassa viime aikoina..ei ole aika eikä rahkeet riittänyt blogin päivittämi...