maanantai 21. tammikuuta 2019

Pregnyl ja kolmas inseminaatio

Kolmas inseminaatio luomukiertoon tehtiin tänään aamupäivällä. Niinkuin viimeksi kerroin, sain tähän kiertoon pregnyl-piikin varmistamaan munasolun irtoamisen. Se laitettiin eilen aamulla klo 10 aikoihin, eli 24 tuntia ennen inseminaatiota. Pregnyl piikki ei tuntunut oikeen missään. Sen pistokohta vatsallani jäi hieman araksi. Huomasin meinaan tänään aamulla, että farkut tekivät kipeää siihen pistokohtaan. Mitään erikoisia oireita siitä ei tullut. Muutama tunti piikin jälkeen minulla alkoi tutun tuntuinen oviskipuilu vasemmalla munasarjassa ja rinnat alkoi ehkä vähän aristamaan. En tiedä liittyikö se pregnyliin vai olisiko se alkanut myös ilman piikkiä. Vähän alkoi jo kammottamaan, että meneekö ovis ohi ennen inseminaatiota. Sitä on muutenkin vaikea sanoa, että mihin ne ovulaatiokivut liittyy. Viittaako ne munarakkulan puhkeamiseen, kasvamiseen vai itse ovulaatioon eli munasolun irtoamiseen?
Aamulämpönikään ei ollut tänään vielä kunnolla noussut, niin päätin sitten että ei se ovis vielä ole tapahtunut :D Inssissähän sen sitten näkee ultratessa.

Puolisoni antama näyte oli taas priima kamaa! Inssi aloitettiin tuttuun tapaan ultralla ja siellä näkyi litistynyt munarakkula. Kysyin sitten lääkäriltä, että tarkoittaako se sitä, että ovulaatio on jo tapahtunut. Lääkäri vastasi tähän, että prosessi on käynnissä. Hänen mielestään ajoitus oli hyvä, kun ultratessa näkyy litistynyt munarakkula. Silloin LH-piikki on saanut aikaan munarakkulan puhkeamisen ja sitten vuorokauden sisällä se munasolu irtoaa. Päättelinkin tämän vastauksen perusteella, että se eilinen kipu oli sitten sitä munarakkulan puhkeamisesta johtuvaa kipua. Mikä kai on ihan loogista, kun se LH-piikki pitikin olla eilen sen pregnylin ansiosta.
Lääkäri kehui myös kohdun limakalvon olevan täydellinen. Kai sekin kertoo, että ajoitus oli hyvä. Haluaisinkin kuulla teidän mielipiteitä inseminaation ajoitukseen liittyen? Onko litistynyt folli jo liian myöhään vai onko se parempi, kuin vielä puhkeamaton rakkula?

Kyllä tämä ajoitus aina mietityttää, vaikka kuinka lupaa olla stressaamatta 😀 Kahdessa viime inssissä olen stressannut, että onko ollut liian aikaista ja nyt stressaan, että onko liian myöhäistä! Eipä ne kaksi viimeistä ole mitään tulosta tuottanut, niin ei tästä ainakaan alemmas enään pääse. Ja täytyy nyt vaan luottaa siihen pregnyliin, että sen ansiosta ajoitus olisi hyvä! Lupaan parhaani mukaan olla stressaamatta, piinailematta ja kyttäämättä joka ikistä mahan vääntöä ja kääntöä tässä kierrossa, sillä odotuksia minulla ei ole. Toivonkin, että menkat alkaisi heti dpo 14 päivänä, että päästäisiin nopeasti meidän ensimmäiseen lääkkeelliseen kiertoon. No ei mietitä sitä vielä. Vitsi kun voisi vaan kääntää oman pään johonkin off-asentoon, ettei tarttis miettiä tätä hitsin vauva-asiaa. Haluan elää huoletonta ja iloista nuoren naisen elämää!
Onko teillä hyviä vinkkejä miten sen toteuttaisin?? Kaikki ideat ovat tervetulleita🙋 Onneksi ainakin tämän iltainen inseminaatiota tukeva akupunktio piristää mieltäni tänä masentavaakin masentavampana "blue monday"- päivänä. En ollut tästäkään koskaan aikaisemmin kuullut. On meilläkin päivä valikoitunut inssille: vuoden masentavin päivä 😂 Toivottavasti tämä ei ole mikään enne lopputulokselle....


Huoletonta ja stressitöntä viikkoa kaikille!




4 kommenttia:

  1. Hahhah, ihan uusi termi kyllä mullekin tuo Blue monday. Itselläni yleensä esim. Perjantai 13. Päivä tapahtuu hyviä asioita eikä niitä epäonnen juttuja, joten joskos tämä olisikin sun salainen onnen päiväsi :D pidän peukut pystyssä että näin olisi.

    Mielestäni kuulosti ihan hyvältä, että inssi osui vaihteeksi vähän eri kohtaan, kuten itsekin sanoit niin aikaisemmin ei ole tullut tulosta joten varmasti ihan hyvä tämä vähän erilainen ajoitus.

    Voi että kun olisikin tuollainen off kytkin! Laittaisin sen kyllä heti päälle. Toistaiseksi en ole kyllä keksinyt mitään kilpailevaa ajatusta, kun ei mikään vain lyö vertoja oman vauvan saamiselle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen oman vauvan saaminen johtaisi juuri siihen huolettomaan ja iloiseen nuoren naisen elämään! Täytyy yrittää pitää itsensä kiireisenä töissä ja olla lukematta mitään oire palstoja. Ei ne oireet itsellä kuitenkaan ikinä tarkoita mitään.

      Toivotaan, että tämä ajoitus olisi nyt parempi. Olihan se viimeksikin jo vähän litistynyt se munarakkula, mutta ymmärtääkseni ei näin paljon. Täytyy luottaa lääkärin sanaan, että nyt oli vielä hyvä hetki.

      Kiitos taas tsempeistä, niistä tulee aina hyvä mieli :) <3

      Poista
  2. Pidetään sormet ja varpaat ristissä että tämä olisi se kierto <3 kuulostaa lupaavalta, jospa ajoitus olisi nyt täydellinen!
    Meillä oli tänään eka inssi ja vasemmalla puolen oli 25mm folli, lääkärin mukaan juuri puhkeamassa oleva. Lisäksi lääkäri havaitsi nestettä jonka epäili olevan puhjenneesta munarakkulasta, mitään litistynyttä follia lääkäri ei kuitenkaan maininnut. Mainitsi kaksosriskistä. Valittiin mieluummin riski kahdesta kerralla kun ei yhdestäkään :)
    Saadaan siis jännäillä yhtä aikaa! Mä menen verikokeeseen 14 vrk päästä. Pitää nyt keksiä paljon mukavaa tekemistä näille parille viikolle.. helpommin sanottu kun tehty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Aanu! Sinulle kanssa ihan hirmusesti tsemppiä. Toivotaan, että tämä olisi meidän molempien kierto <3 Minulla oli ensimmäisessä inssissä sama tilanne kun sinulla nyt, eli munarakkula ei ollut vielä puhjennut ja siellä näkyi nestettä, joka minun lääkärini mukaan tarkoittaa juurikin sitä, että se rakkula on siellä ihan puhkeamaisillaan. Nyt oltiin varmasti sen pregnyl pistoksen takia jo hieman pidemmällä, eli se puhkeaminen oli jo tapahtunut. Kuulemma lääkärien mukaan ei vaikuta lopputulokseen, että onko rakkula vielä puhkeamaton vai jo puhjennut..

      Koitetaan pitää itsemme kiireisinä nämä kaksi viikkoa ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Odotus on päättynyt- kiitos

Moikka! Niinkuin olettekin huomanneet, niin hiljaiseloa on ollut ilmassa viime aikoina..ei ole aika eikä rahkeet riittänyt blogin päivittämi...