tiistai 8. tammikuuta 2019

Luovutus voitto?

Olen nyt viimeisen puolen vuoden aikana huomannut aina menkkojen alettua, että olen henkisesti joka kerta ihan poikki. Kierron viimeiset päivät ovat käyneet ihan hirveän raskaiksi. Mieliala vaihtelee tunneittain toivon ja epätoivon välillä. Jokainen vessakäynti on kuin matka tuntemattomaan, kun pelottaa, että joko on verta paperissa. Yöt ovat levottomia ja pelon siivittämiä, kun pelkään, että herään hiestä märkänä ja menkat alkavat. Kehoni tärisee iltaisin. Pellottaa jo etukäteen, että miten selviän henkisesti taas menkoista. Viime kierrossa nämä tuntemukset olivat voimakkaammin läsnä, kun koskaan aikaisemmin. Odotukseni olivat taivaissa kaiken menneen niin nappiin. En kuitenkaan voi elää näin. Tämä on pidemmän päälle ihan hirveän raskasta keholleni ja mielelleni. Mietin itsekseni, että olisiko luovutuksen tuska helpompi kestää, kuin se joka kuukautinen hermoromahdus menkkojen alettua? Mitä jos vain luovuttaisin? En yrittäisi enään. Tiedän, että tämä on helpommin sanottu kuin tehty, mutta en pysty enään jatkamaan elämääni näin. Tottakai "yrittäminen" jatkuu ja mielessäni olenkin jo IVF- hoidoissa. En usko, että inseminaatio tulee meitä auttamaan. Vika on melkein pakko olla joko itse hedelmöittymisessä, tai sitten kiinnittymisessä.
Olen tullut pisteeseen, että en vain jaksa tätä enään. Kehoni on varmasti han lukossa. Ei ihme, ettei sinne kukaan viitsi kiinnittyä.

Varasin ajan taas kontrolliultraan ja verikokeisiin kiertopäivälle 12. Se on ensi viikon perjantaina. Se tuntuu olevan ikuisuuden päässä. Sitä odotetaan taas kuin kuuta nousevaa ja sit kierron lopussa menkkojen alettua ihmetellään, että mihin se tammikuukin on taas hujahtanut. Sama rumba jatkuu 12 kertaa ja huomataan, että vuosi lähenee loppuaan ja me ei olla vieläkään raskaana...Näen tämän jo sieluni silmin. Rehellisesti sanoen minua ei huvittaisi yhtään mennä sinne lääkäriin. Ei se kuitenkaan mitään auta. Olen myöskin varma, ettei lääkäri tule lämpiämään hormoonilääkitykselle kohdallani. "Omat hormonit ovat aina niin paljon parempi vaihtoehto kuin lääkkeelliset". Tämä lausahdus lääkärin suusta on tullut vähän liiankin tutuksi viime kuukausina. No minkäs teet, kun ei ne omat täydelliset hormonini pysty saamaan lasta aikaiseksi! Taitavat olla jotenkin viallisia täydellisiä hormoneja.

Tämä huonoakin huonompi oloni sai minut etsimään tietoa akupunktiosta. Varasinkin ajan itselleni huomisillalle hedelmällisyyttä edistävään akupunktioon. He tekevät yhteistyötä lapsettomuushoidoissa olevien naisten kanssa. IUI, IVF ja ICSI potilaat tukevat hoitoansa akupunktiolla. Luin netistä naisten kokemuksia, missä he kertovat, että akupunktion suorittaja löytää kehosta epätasapainoja hoidon aikana ja hän pystyy esimerkiksi kertomaan, että onko ongelma hedelmöittymisessä vai esimerkiksi kiinnittymisessä. Odotan innolla, että mitä omasta kehostani paljastuu. Varmasti ainakin todella paljon huonoa energiaa ja jännitteitä. Aionkin nyt ottaa tähän kiertoon inseminaation tueksi tämän akupunktion. Olin lueskelevinani, että hoitoja pitäisi tehdä kerran tai kaksi ennen ovulaatiota ja vielä kai yksi tukemaan mahdollista kiinnittymistä. Nämä hoidot eivät tietysti ole ilmaisia, mutta mihinkä muuhunkaan minä tällä hetkellä rahani laittaisin. En ainakaan lastenhuoneen sisustamiseen!
Inseminaatio ei motivoi minua yhtään tässä kierrossa. Ihan sama minulle meneekö ajoitus nappiin vai ei, eihän sillä kuitenkaan ole kohdallani mitään merkistystä. Saimme postissa laskun ensimmäisestä inseminaatiosta ja olin yllättynyt kuinka "halpa" lysti se yksi kerta on. Kaikkine ultrineen ja verikokeineen maksoin 59 euroa koko kuukauden rumbasta. Odotin itse jotain 500 euron laskua😀 Maassa, jossa asun on kylläkin todella hyvä sosiaaliturva systeemi. Paikallinen "kela" maksaa inseminaatio kuluista yli 60%. Verojakin tietysti maksan paljon enemmän, mitä Suomessa maksetaan, että saavat kyllä korvatakin ison osan!

Mitenhän tämänkin sekavan kirjoitukseni voisi taas tiivistää...pääni on ihan sekaisin enkä jaksa enään. Luovutan, mutta en kuitenkaan luovuta. Inseminaatio ei innosta eikä motivoi minua enään. En usko sen mahdollisuuksiin.
Aikuisten oikeasti: yritän ottaa tähän kiertoon vähän rennomman asenteen ja yrittää ajatella, että tähän projektiin voi vielä mennä aikaa. Jokainen kierto vie meidät kuitenkin lähemmäksi sitä lopullista palkintoa. Tutustun kiinalaiseen lääketieteeseen ja yritän saada mieleni ja kehoni sitä kautta rennomaksi, jotta inseminaatiolla olisi paremmat mahdollisuudet onnistua. Kaikkea uutta on aina kiva kokeilla. Ja jos ei muuta apua ole, niin se ainakin varmasti auttaa minua rentoutumaan.
Anteeksi minun negatiivinen asenteeni, mutta kiertopäivä 2 se on vielä sallittua! Ja sitähän varten tämän blogin aloitinkin, että tästä tulisi se paikka, missä saa aidosti olla oma itsensä ja jakaa ajatukset. Tällä ei tarvitse vetää sitä tuttua tekohymyä kaapin hyllyltä ja todeta, että minulla on kaikki hyvin. Totuus kuitenkin on, että tällä hetkellä minulla on ihan hirveän paha olo, mutten voi kertoa siitä kenellekkään, paitsi miehelleni. Ja teille ihan parhaille lukijoille! Tulen varmasti päivittelemään lähipäivinä kokemukseni akupunktioon liittyen. Jos täällä joukossa sattuu olemaan joku, jolla on kokemusta akupunktiosta liittyen hedelmöityshoitoihin, niin kaikki kertomukset ovat tervetulleita!? :)

4 kommenttia:

  1. Tunnen niin tuon tuskan ja todellakin sallittua purkaa paha mieli, varsinkin menkkojen ajan. :) Itse olin kanssa tuon syksyn jotenkin ihan loppu tähän epäonnistumiseen ja yrittämiseen. Jonkin verran onnistuin yritystä siirtämään pois mielestä, mutta eihän se toive tietty mihinkään katoa. Mutta kannattaa kuunnella, mitä mieli tarvitsee ja tarvittaessa yrittää pitää henkistä taukoa yrityksestä. :)

    Olen myös miettinyt tuota akupunktiota, kun siitä on useammassa paikassa ollut kirjoittelua. Olen vähän kahden vaiheilla, että uskonko siihen vai en. Siihen ainakin uskon, että haittaa siitä ei olisi. Tule ihmeessä kertomaan kokemukset, jännittävää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän nyt ottaa nämä kaksi viimeistä inseminaatio-kiertoa henkisesti rennommalla asenteella. Odotukseni ovat ainakin ihan nollassa tämän viime kierron jälkeen. Mieleni tarvitsisi nyt tosissaan sitä lomaa. Lääkäri tehköön tässä kierrossa tarvittavan, en aio vaivata päätäni sen enempää!

      Vähän samat fiilikset sen akupunktion suhteen: en tiedä uskonko vai enkö. Olen kuitenkin niin paljon positiivisia tarinoita kuullut, että nyt on aika kokeilla itse:) Päivitellään sit fiilikset, että oliko ihan huu-haata :D

      Poista
  2. Minä olen käynyt nyt neljä kertaa akupunktiossa, kahden kierron ajan. Tässä päättymäisillään olevassa (kp 23/26) kävin kp 5 ja kp 19. Lisäksi ollaan hoidoissa ensimmäisessä vaiheessa, olen käyttänyt letroja kp 3-5 ja ens kierrosta edessä eka inssi. Ovulaation tunsin tässä kierrossa huomattavasti vahvemmin kuin aiemmissa kierroissa. Uskon että akupunktiolla on siihen vaikutusta. Lisäksi se on ollut tosi rentouttavaa, hoidon jälkeen on ollut aina todella rentoutunut fiilis!! Jos ei muuten auta niin ainakin rentouttaa hetkellisesti:)
    Toinen tämän yrityskierron käynti oli kp 19 ja saman päivän iltana tunsin alavatsalla repäisykipua. Liekkö akupunktiolla vaikutusta. Tämä on muistaakseni yk 17 ja toiveet ei oo korkealla. Akuhoitaja painottaa positiivisen ajattelun vaikutusta, mielellä on iso vaikutus kehon toimintoihin. Uskon kyllä että siinä on jotain perää. Plussatuulia ja jaksamista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva lukea sinun kokemuksesta akupunktioon liittyen Aanu, kiitos! Oletan, että sinulla on jotakin ovulaatioon liittyvää häikkää, kun letroja otat alkukierrosta?
      Odotan innolla, että tunnenko itse mitään uusia tuntemuksia kehossani hoitojen jälkeen. Mutta ehkä kuitenkin eniten etsin apua juuri mielelleni, joka on tällä hetkellä jumissa jossakin negatiivisuuden syvimmässä kuopassa. Haluan olla positiivinen, mutta en vain osaa, koska onnistuminen tässä projektissa tuntuu ihan silkalta mahdottomuudelta.

      Kuulostaapa tutulta tuo yrityskerta muistaakseni.... :D Itse lopetin 12 jälkeen laskemasta. Ei sillä enään ole mitään merkitystä. Oikeen kovasti tsemppiä loppukiertoon ja jos tästä ei tule toivottua plussaa, niin sitten ensi kierrossa inseminaation avulla!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Odotus on päättynyt- kiitos

Moikka! Niinkuin olettekin huomanneet, niin hiljaiseloa on ollut ilmassa viime aikoina..ei ole aika eikä rahkeet riittänyt blogin päivittämi...