perjantai 15. helmikuuta 2019

Piinapäivät alkakoon!

Clomit näyttävät lyhentävän kiertoani parilla päivällä. Neljäs ja toivottavasti viimeinen inssi meidän osalta on nyt tehty. Ovis osui kiertopäivälle 13, kun luomuissa se on aina ollut kp 15. Jos jotain olen näiden puolentoista vuoden aikana oppinut, niin mistään ei voi olla ikinä varma, joten tosi varovaisesti mainitsen tuon viimeisen inseminaation. Inssi meni jo tutulla rutiinilla: simpat olivat hyvät, ajoitus oli hyvä: munasolu ei ollut vielä irronnut, mutta oli juuri irtoamassa ja kohdun limikset olivat hyvät. Mutta niin ne kaikki komponentit ovat joka kerralla olleet yhtä hyvät. Että näistä hyvistä lähtökohdista ei meidän kohdalla kannata vetää minkäänlaisia johtopäätöksiä. Ehdin eilen jo saada pienimuotoisen hermoromahduksen, kun pregnylin laitto meni niin pieleen kun vaan ikinä voi mennä. Täällä suositellaan, että pregnylin laittaisi ammattitaitoinen hoitaja, koska aine pitää itse sekoittaa. Niinpä tilasin taas kotiin sairaanhoitajan, joka tulee ilmaseksi laittamaan pistoksen. Ensinnäkin, heillä oli käynyt jokin kämmi, jonka takia hoitaja oli myöhässä. Sitten kun hoitaja lopulta saapui paikalle, kävi ainetta sekoittaessa ilmi, että toinen ampulli oli jotenkin viallinen. Seoksesta pääsi tippumaan monta tippaa pöydälle. Näin sillä hetkellä mustaa silmissäni ja tunsin, kuinka kahden viikon päästä odotettavat menkat jo melkein lirahtivat housuihini :D Silloin oli jo liian myöhäistä saada jostakin uusi resepti ja uusi pregnyl. No, hoitaja rauhoitteli minua ja halusi vielä soittaa klinikalle ja varmistaa, että ainetta olisi riittävästi. Klinikalta lääkäri sanoi, että ei ongelmaa. Niin pieni määrä ei haittaa ollenkaan. Mutta tottakai se jäin päähän kummittelemaan. Illalla olin meiningillä että no ihan sama, ei tullut tästäkään taas mitään. Oma lääkärini kertoi vielä tänään, että vaikka laitettaisiin vain puolet pregnylin määrästä, niin se ajaa jo asian. Turhaan taas panikoin!

Se meidän ivf:än suunnittelukäynti osuu juuri muutaman päivän aikaisemmaksi kuin menkkoja odottelen alkavaksi. Niinpä voidaan silloin sitten tehdä lopullinen päätös, että aloitetaanko siitä heti se ensimmäinen hoitokierto. Siellä varmasti kerrotaan mitä lääkkeitä tarvitaan ja kuinka paljon ja monesko päivä aletaan pistämään mitäkin. Tullaan puolisoni kanssa parin viikon päästä Suomen visiitille ja se kierron alku osuu juuri siihen meidän vierailuun. Täytyy tehdä hyvä sotasuunnitelma kun vaan tiedetään, että mitä lääkkeitä pitää alkaa pistämään. Kaipa ne voi vaan ottaa lentokoneeseen mukaan jos resepti on mukana.. Ne meidän Suomen reissut on vaan aina niin täyteen buukattuja, että varmasti lääkkeet tuovat lisästressiä. Mutta en meinaa reissun takia perua hoitokiertoa. No nää on taas näitä murehtimisen aiheita myöhemmäksi. Nyt meinaan juhlistaa piinapäivien alkamista sillä, että unohdan tämän paskan koko viikonlopun ajaksi ja nautin ihanan keväisestä ja aurinkoisesta säästä! Täällä meillä päin vois vaikka miettiä ekaa terassi reissua viikonloppuna, ihan 15 astetta on tiedossa.


Ihanan aurinkoista viikonloppua kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Odotus on päättynyt- kiitos

Moikka! Niinkuin olettekin huomanneet, niin hiljaiseloa on ollut ilmassa viime aikoina..ei ole aika eikä rahkeet riittänyt blogin päivittämi...