perjantai 22. helmikuuta 2019

pp- ei mitään hajua monesko

En ole seurannut kiertopäiviä enkä laskenut monesko piinapäivä on menossa. Lämpömittari jäi jo ennen ovulaatiota laatikon pohjalle. Ajattelin ottaa nämä piinapäivät lunkimmin, olla välittämättä kaikesta niin paljon. Olen lukenut taas paljon hedelmällisyyteen liittyvää kirjallisuutta, mutta se on ollut ainoa asia mitä olen tehnyt tämän vauvaprojektin eteen viime päivinä. Se on tuntunut vapauttavalta. Ei ole tarvinnut stressata aamulämpöä, sen ylöskirjaamista ja kaikkea sitä epävarmuuden tunnetta mitä se seuranta tuo mukanaan. Lisäksi minulla ei ole minkäänlaisia tuntemuksia suuntaan tai toiseen. Ei sitten pienintäkään oireen poikasta! Sekin tuntuu todella hyvältä. Jotenkin aika ovulaatiosta tähän päivään asti on ollut todella omituinen, poikkeava. Se alkoi sillä, että ovulaatio kipujen jälkeen nännit eivät alkaneetkaan aristamaan. Sillä aristuksella olen aina varmentanut ovulaation viimeisten puolentoista vuoden aikana. Rinnoissakaan ei ole tuntemuksia suuntaan tai toiseen. Rinnat minulla kipeytyvät perinteisesti heti ovulaation jälkeen ja kipuilu jatkuu aina menkkoihin asti. Silloin tällöin kipu tulee muutaman päivän ovulaatiota perässä. Nyt ei tunnu missään! En ole kokenut tällaista tilannetta ennen. Vaikka kuinka yritän keksimällä keksiä jotakin raskauteen viittaavaa oiretta kehostani, ei onnistu. Olot on nyt niin neutraalit ja anti- luteaalivaiheiset, että en käsitä mitä tämä nyt on olevinaan. Varmaan joku tosi heikko kierto tai jotain...

Viime kierrossa sain ihmeellisiä oireita Pregnyl-piikistä jotka muuttuivat päivien myötä kunnon huonoksi oloksi ja ehdinkin jo ihmettelemään, että ollaanko tässä nyt raskaana. No eipä oltu. Nyt ei ole edes Pregnyl aiheuttanut oireilua. Kaipa se keho siihenkin jotenkin tottuu. En tiedä onko clomeilla merkitystä tähän omituiseen loppukierron tunnelmaan. Vähentääkö hormoonilääkkeiden käyttö perinteisiä pms- oireita? Yleensä piinapäivien edetessä alavatsassakin alkaa nippailemaan milloin milläkin tavalla. Nyt ei tunnu olevan edes mitään nippailua, joka kertoisi mahdollisesta raskaudesta... Oviksen jälkeen oikealta puolelta jäi keltarauhanen pidemmäksi aikaa kipeäksi, kuin mitä yleensä. Se on ainoa asia mitä keksii mainita tästä kierrosta. Niin ja valkovuoto muuttui paljon nopeammin sellaiseksi tahmaiseksi keltarauhas-valkovuodoksi.

Ehkä ne clomit ovat nyt jotenkin saaneet aikaan extra hyvän keltarauhasen, vaikka se ei rintavarustuksessa kyllä tunnukkaan. Olin aina luullut, että rintojen aristus viittaa keltarauhasen toimintaan, kunnes taas kirjallisuuden syvästä maailmasta minulle selvisi, että ovulaation aikaan alkava rintojen aristus liittyy estrogeenin tuotantoon. Jos rintojen aristus on voimakasta, on yleensä kysesssä epätasapainotila, jossa estrogeeni on liian korkea suhteessa progesteroniin luteaalivaiheessa. Olenkin nyt laskenut yhteen 1+1 ja tullut siihen tulokseen, että minulla on jonkin näköinen lievä estrogeenidominanssi luteaalivaiheessa. (Olen kärsinyt hirveistä rinta-aristuksista aina pillereiden lopettamisen jälkeen ja voidemaisen estrogeenisen valkovuoden erityksestä ovulaation jälkeen) Ja että ne clomit on nyt saanut tasattua tätä minun hormoonitoimintaa. Jotenkin tämä rintojen aristamattomuus ja tahmaisen valkkarin eritys on saanut minut vakuutettua tästä...Tiedä sitten. Hauska varmasti lukea jälkikäteen täältä näitä omia spekulointeja :D Lunkit piinapäivät jatkukoon. Henkisesti aloitan jo valmistautumisen menkkoihin. Vaikka en kiertopäiviä ole laskenut, niin inssin jälkeen tajusin, että menkkoja odotellaan alkavaksi juurikin 30- vuotis syntymäpäivänäni. Happy birthday girl!!! Voiko universumi vittuilla minulle ja lapsettomuudelleni vielä jotenkin kovemmin? Ihan kuin se ei olisi tarpeeksi, että pitää hyväksyä se tosiasia, etten onnistunut saavuttamaan raskautta ennen 30 ikävuotta, vaan siihen päälle pitää sitten oikeen kunnolla vielä lyödä menkat päin kasvoja, ettei vaan jää asia mitenkään epäselväksi. Antakaa mun kaikki kestää!!!




6 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että piinapäivät sujuvat siellä hyvin :)

    Kuulostaa aina hyvältä, jos oireet tai oireettomuus on erilaista kuin negakiertoissa :) toivotaan parasta.

    Kauhean kiva, kun kirjoitit tuosta rintakivusta oviksen jälkeen, kun olen samaa asiaa itsekin pohtinut. Mulle rintojen kipeytyminen on ihan uusi juttu ja se on ollut nyt vain pari kiertoa. Se onkin saanut elättelemään toiveita, kun se oli oireena uusi. Hyvä tietää, että kyseessä voikin olla epätasapaino tila, jonka ilmeisesti letrot ovat minulla tasoittaneet aikaisemmin. Olipa hyvä tieto.

    Hyviä piinapäivien jatkoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toi rinta-asia on kyllä ihmeellinen. Mulle itseasiassa akupunktiohoitaja puhui siitä, että aristamattomuus olisi se normaali tila. Elikkä rintojen aristus on oire, joka viittaa kehon epätasapainotilaan. Ja jos se aristus alkaa jo heti oviksen aikaan/heti jälkeen, niin kyseessä on juurikin estrogeeni, koska se on sillon huipussaan. Ja jos järjellä ajattelee, niin eihän heti oviksen aikaan alkava kipu voikaan olla mikään raskausoire. Täytyy nyt kai vaan iloita tästä aristamattomuudesta, kaipa ne hormoonit on nyt sitten tasapainossa kun ei satu��

      Poista
    2. Olipa kyllä mielenkiintoinen tieto. Eihän se looginen raskasoire tosiaan ole, kun rinnat kipeytyy heti ovulaation jälkeen. Itse siitä vain innostuin, kun se oli uusi oire. Jännä nähdä miten menee nyt tässä letrokierrossa. Aikaisemmin ei mielestäni ole kipeytyneet. Kovin vähän tuntuu löytyvän tietoa aiheesta ainakin, kun suomeksi googlailee. Mukavaa viikkoa :)

      Poista
    3. Joo, noista erilaisista rinta-aristuksista herää aina sellanen toivon kipinä :D Yritän nykyään olla tekemättä mitään johtopäätöksiä rintojen perusteella. Muutama kuukausi takaperin olisin varmasti ollut ihan maani myynyt oviksen jälkeen, jos rinnat olisi ollut niin tunnottomat, kuten nyt. Nyt en jaksa stressata siitäkään.

      Minä jään kanssa mielenkiinnolla odottamaan, miten sulla nyt tapahtuu lääkkeellisessä kierrossa!

      Poista
  2. Hei. Kiinnostaisi tietää lisää voidemaisesta valkovuodosta ja sen suhteesta tuohon liialliseen estrogeeniin. Mulla tuli tässä kierrossa sitä ja kovasti ihmettelin. Yritin netistä löytää tietoa, mutta en oikein löytänyt. Onko sulls vinkata mistä löysit? Taustalla kkm rv 10+1 ja nyt menossa yk5 sen jälkeen. Ahdistavan paljon oireet osuu keltrauhashormonin ongelmiin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka. Pahoitteluni keskenmenosta. Toivottavasti teillä tärppää pian uudestaan! Mä sain paljon valkovuotoon liittyvää tietoa kirjasta ”Taking Charce of Your Fertility”. Siellä on hyvin selitetty kaikki valkovuodon eri muodot ja minkä hormoonien aiheuttamia ne eri koostumukset ovat. Itselläni on aina ollut helppo tulkita valkovuotoa kierron eri vaiheissa. Kyseissä kirjassa kerrotaan, että ovulaation jälkeen pitäisi alkaa ns. Kuiva kausi nopean keltarauhastason johdosta, mutta itse olen huomannut, että kuivaa kautta ei tule, vaan voidemainen valkovuoto kestää vielä usean päivän ovulaation jälkeen, josta tein johtopäätöksen, että estrogeenitaso pysyy korkealla. (Voidemainen ja venyvä valkkari on juurikin estrogeenin aiheuttamaa) Lisäksi akupunktiohoitajani kertoi minulle aristavien ja kyhmyräisten rintojen olevan merkki korkeasta estrogeenitasosta. Näiden avulla itse päättelin omalla kohdallani olevan kyse jostakin tällaisesta. En tiestysti osaa sanoa, olenko virallisesti oikeilla jäljillä:) Tuntuu ainakin, että ensimmäinen clomikierto vahvistaisi tätä teoriaa, koska sitä voidemaista valkkaria ei ollut ja rinnat eivät arista:)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Odotus on päättynyt- kiitos

Moikka! Niinkuin olettekin huomanneet, niin hiljaiseloa on ollut ilmassa viime aikoina..ei ole aika eikä rahkeet riittänyt blogin päivittämi...