sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Ennätys lyhyt kierto

Ei tullut tästäkään kierrosta lasta eikä paskaa meille...vaikka kovasti pidin toiveet matalalla tässä kierrossa, niin tottakai pettymys on kova. Kyllä taas itkettää ja ärsyttää ja tekesi mieli huutaa keuhkot pihalle tätä maailman epäreiluutta. No, mutta ehkä sitten ensi kierrossa paremmalla tuurilla.
Minulla oli ihan hirveän lyhyt kierto. Viimeisen puolentoistavuoden aikana kiertoni ei ole kertaakaan ollut alle 30 päivää ja nyt pituutta tuli vain 27 päivää! Menkat alkoi jo dpo 12, kun kahdessa viimeisessä inssikierrossa ne ovat alkaneet dpo 16. Kyllä ne tuli taas ihan puskan takaa ja ihan liian aikaisin. En ymmärrä.

Ainoa selitys minkä nyt keksin, on se pregnyl-piikki. Mutta voiko se lyhentää luteaalivaihetta? Eikös sen pitäsii juuri toimia päinvastoin, sillä se määrättiin nimenomaan tukemaan minun luteaalivaihetta ja keltarauhastuotantoa. Eihän tuo 12 päivän luteaalivaihe nyt mikään vaarallisen lyhyt vielä ole, mutta kyllä se tietysti mietityttää, kun se aina on ollut vähintään sen 14 päivää itsellä. Täytyy mainita asiasta lääkärille seuraavalla kerralla.

Oloni on jotenkin ihan tyhjä. Minusta alkaa enemmän ja enemmän tuntua siltä, että meidän ei ole tarkoitus saada lasta. Kaikki muut onnistuu pitkänkin yrityksen jälkeen, mutta me ei. Me ei onnistuta sitten millään. Minun yksi suuri haave muutama vuosi sitten oli tulla äidiksi ennen 30 ikävuotta. No, se oli selvä jo vuosi takaperin, että siihen ei päästä joten asetin uuden haaveen: haluan olla raskaana ennen kuin 30 kilahtaa kelloon. Vuosikymmenet paukkuu minulla about kuukauden päästä, joten voin vain todeta tämänkin haaveen epärealistiseksi. Eihän niillä numeroilla loppupeleissä ole mitään merkitystä, mutta kyllä se olisi ollut kiva 30-ppis piristys jos ne maagiset kaksi viivaa olisi tullut tästä kierrosta. No, täytyy varmaan taas pistää haaveet uusiksi: haluan olla äiti ennen 35-ikävuotta!

Menkkojen alettua mieheni alkoi puhumaan, että hän haluaisi aloittaa ivf-hoidot mahdollisimman pian. Hän ei jaksa enään näitä inseminaatioita. Mietin asiaa paljon ja olen sitä mieltä, että minun on kunnioitettava hänen toivetta. Vaikka kyse on tietysti minun kehosta jota aletaan piikittämään ja punktoimaan, niin tottakai tämä asia on hänelle yhtä kipeä ja ärsyttävä. En tiedä yhtään ivf-jonoista klinikallamme, mutta taidetaanpa ainakin laittaa itsemme jonoon seuraavalla lääkärikäynnillä. En usko jonojen olevan kovin pitkiä. Kaikki tuntuu rullaavan tosi nopeasti klinikallamme. Jospa me alotettaisiin ivf-hoidot jo hyvinkin lähitulevaisuudessa! Tiedä sitten mitä lääkäri tästä tuumaa. Siellä vaan voisi hyvinkin selvitä lisää tämän meidän lapsettomuus mysteerin osalta.

Tässä kierrossa annetaan clomeille mahdollisuus. Katsotaan mitä se tuo tullessaan. Tämä kiertohan on sen takia ihan arvaamaton: se voi olla kaikkea yhdestäkään kypsymättömästä follista useampaan johtofolliin ja monikkoriskin takia peruuntuneen inssin väliltä...se jää ihan arvoitukseksi miten kehoni reagoi niihin lääkkeisiin. Kirjoittelen täällä sitten kuulumisia, että mitä tuntemuksia ne clomit saavat aikaan:)

Rauhallista sunnuntaita kaikille!

Ps. Taitaa olla perinteisten menkka-sushien paikka tänä iltana ;)

2 kommenttia:

  1. No voi kurjuuden kurjuus :( Toi tyhjyyden tunne on kyllä niin tuttu ja se kyllä vain tuntuu voimistuvan kun aika vaan kuluu ja kuluu. Mulla oli tuo ihan sama tavoite, että olisin äiti 30-vuotiaana. Tavoite vaihtui tuohon, että 30 v. synttäreinä olisin raskaana. No eipä käynyt toteen kumpikaan. Ymmärrän siis hyvin, miltä nuo haaveet ja niiden ohi lipuminen tuntuu.

    Jännittävää, jos pääsette pian ivf-hoitoihin. On tämä joka kuukausinen pettymys kyllä niin rankkaa, niin ymmärrän hyvin, että alkaa inssihoitomuoto kyllästyttää. Ihana, kun olette miehen kanssa noin samalla sivulla hoitojen kanssa. :)

    Todellakin menkkasushien paikka. Ai että tää termi on loistava :D
    Voimia viikkoon! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on kyllä oikeen kurjuuden kurjuus! Mutta ei auta taas muu kun alkaa uudestaan :D
      Noi ikävuosiin liittyvät haaveet on kyllä hirveen vaarallisia..täytyisi luopua niistä kokonaan.

      Ois kyllä tosi jännää, jos tämän kevään aikana alotettaisiin ivf-hoidot. Onhan se iso akel, mutta mulla on jotenkin sellanen kutina, että muutoin minä en raskaaksi tule. Kyllä sen olisi pitänyt jo tärpätä viimesen puolentoista vuoden aikana, jos olisi tärpätäkseen. Mulla on kuitenkin niin säännöllinen kierto ja ei ole mitään ovulaatio-ongelmaa.

      Haha, menkkasushit kyllä maistui ;)
      Kiitos, kyllä se taas tästä <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Odotus on päättynyt- kiitos

Moikka! Niinkuin olettekin huomanneet, niin hiljaiseloa on ollut ilmassa viime aikoina..ei ole aika eikä rahkeet riittänyt blogin päivittämi...